Spektakularen prvi video iz igre, ki ji zgodbo piše George R. R. Martin
Matjaž Ropret 13. junija 2021 ob 13:26

Založnik Bandai Namco je objavil prve posnetke iz akcijske fantazijske igre Elden Ring, ki jo v sodelovanju s slavnim pisateljem Georgeom R. R. Martinom razvija podjetje FromSoftware. Napovedani izid igre je 21. januarja 2022.

»Potopite se v vznemirljivo pustolovščino in določite usodo obširnega sveta, prežetega z intrigami in močjo.« Tako igro oglašujejo njeni snovalci, ki se pri tem projektu opirajo na dediščino naslovov Dark Souls. Za vsebinski okvir s fantazijskim svetom, ki zaradi uničenja prstana zapade v vojno, so angažirali Martina, avtorja predloge za razvpito televizijsko serijo Igra prestolov. Za prenos tega na ekrane pa je odgovoren Hidetaka Miyazaki, avtor omenjene serije iger. Za Elden Ring je znova zrisal kopico nenavadnih kreatur in krvavo, temačno okolje, polno spletk in prevar.

Založnik napoveduje obširno in neprekinjeno igralno površino z naravnim spreminjanjem časa in vremena. Igralec bo lahko na svoji pustolovščini pešačil ali jahal, šel bo čez travnate ravnice, skozi zadušljiva močvirja in bujne gozdove, plezal na spiralne gore, vstopal v dih jemajoče gradove in bo priča drugim veličastnim prizorom.

Grafična podoba vsekakor deluje osupljivo, zavedati pa se je treba, da je to skrbno izbran pogled na to igro. Kakšna dejansko bo, ko jo bomo lahko (predvidoma) v začetku prihodnjega leta igrali, je zdaj še prezgodaj reči. Je pa glede na ambicioznost razvijalcev in trenutno situacijo z igralnimi konzolami in grafičnimi karticami pravzaprav dobro, da Elden Ring prihaja šele čez pol leta. Do takrat bo morda že nekoliko več igričarjev uspelo priti do Playstationa 5, Xboxa Series X ali najnovejše AMD-je oz. Nvidijine kartice. Igra bo sicer na voljo tudi za prejšnjo generacije Playstationa in Xboxa.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Fotografije: Bandai Namco

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.