Huawei P30 – Manjši in prezrt, čeprav je boljši?! (#VIDEO)
Matjaž Ropret 26. julija 2019 ob 06:30

Ves poudarek pri Huaweiju je na telefonu P30 Pro z edinstvenim fotoaparatom, ki zmore petkratno optično povečavo. Toda v ponudbi je tudi P30 z “zgolj” trikratnim “zumom”, kakršnega smo videli že pri Mate 20 Pro, in tega sem uporabljal od sredine maja naprej, zato so tu moje misli o njem.

Tokrat za spremembo zgolj v videu, lahko pa namignem, da mi je iz vsaj dveh vidikov P30 bolj všeč kot večji in dražji Pro. Je pa tudi nekaj lastnosti, ki jih pri manjšem in bolj simpatičnem telefonu pogrešam. Več pa v videu:

Še en pripis. V videu nisem omenil čitalnika prstnih odtisov, integriranega v zaslon (očitno je vročina te dni prehuda, da bi lahko razmišljal stoodstotno), ki se je vsaj meni obnesel perfektno. Prepoznava je zanesljiva, komajda se spomnim kakšnega primera, da bi moral navsezadnje vtipkati PIN, pa tudi dovolj hitra. Obrazne prepoznave zaradi tega sploh nisem uporabljal.

Huawei P30
  • Oblika in izdelava
  • Zaslon
  • Fotoaparat
  • Delovanje
  • PROGRAMSKA OPREMA IN DODATNE FUNKCIONALNOSTI
  • Razmerje med ceno in kakovostjo
4.1

Naj kupim?

P30 je bolj simpatičen in prijetnejši za uporabo kot večji in bolj izpostavljeni P30 Pro, pa tudi skoraj enako dober je. V nekaterih lastnostih je celo uporabnejši, saj zna trikratna optična povečava večkrat priti prav kot petkratna, nekaterim kupcem bo koristil tudi izhod za slušalke. Škoda samo za manjkajočo vodotesnost in brezžično polnjenje. Toda cena je nižja, tudi od nekaterih drugih neposrednih konkurentov, zato nimamo prav nobenih zadržkov glede nakupa.

Seveda hvala za vse oglede in naročanje na naš kanal na Youtubu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja