Huami Amazfit GTR obljublja tri tedne avtonomije
Matjaž Ropret 31. julija 2019 ob 06:49

Ure Amazfit kitajsko-ameriškega podjetja Huami, ki sodi (tudi) pod okrilje še precej bolj znanega Xiaomija, so tudi v Sloveniji že dosegle določeno priljubljenost. Ponujajo namreč kar zanimivo mešanico pametnih in rekreativnih funkcionalnosti v solidnem ohišju in so cenovno dokaj ugodne. Prvi modeli so bili sicer cenejši, potem je podjetje poskusilo z malo dražjimi in na pogled »resnejšimi«, kar pa ni bila nujno najboljša poteza. Zdaj so se z novo predstavnico Amazfit GTR odločili za vmesno pot.

GTR glede zmožnosti nadaljuje v podobnem slogu kot predhodnice, oblikovno in glede materialov pa je nekoliko manj sofisticirana kot denimo Stratos. Vsaj na risbah sicer deluje všečno s svojo klasično okroglo pojavo ter jeklenim ali (še toliko bolj) aluminijastim ohišjem. Upajmo, da bo tudi v praksi podobno dober občutek. Uro so pripravili v dveh velikostih, s premeroma 47 in 42 mm, kar pomeni, da je v vsakem primeru bolj namenjena moškim zapestjem kot ženskim. Še posebej v večji izvedbi, ki utegne biti kar zajetna.

Toda zaradi te velikost je tudi premer okroglega zaslona AMOLED dokaj velik – 1,39 palca. Njegova ločljivost pa je 454 x 454, kar bi tudi moralo zagotavljati zelo jasen prikaz. Manjši GTR ima zaslon z diagonalo 1,2 palca in ločljivostjo 390 x 390 točk. Kapaciteta baterije je 410 ali 195 mAh, torej je razlika ogromna in ta podatek nedvomno govori v prid večje različice, ki naj bi z enim polnjenjem zdržala več kot tri tedne in ki je do 10. avgusta ekskluzivno na voljo v trgovini Gearbest za 126 evrov (135 evrov minus 9 evrov promocijskega popusta). Za naročanje kajpak priporočamo način Priority line (h končni ceni doda minimalno), s katerim se izogneš plačevanju davka in dodatnih stroškov. Prednaročiš pa lahko tudi manjšo (42 mm) različico, pri njej odpošiljanje obljubljajo za konec meseca oz. začetek septembra.

Za razliko od večine prejšnjih ur te znamke, se GTR ponaša z resno vodotesnostjo, saj gre lahko do 50 m globoko (5 ATM). Za optimiziranje avtonomije so prilagodili delovanje procesorja in sprejemnika za GPS (ter Glonass), tako da je poraba za pol manjša kot pri predhodnicah. Poleg bluetootha in GPS-a ima GTR vgrajena še tipala za merjenje srčnega utripa, zračnega tlaka, premikanja v šestih oseh in druga. Za športne namene je na voljo dvanajst športnih profilov, tako da lahko meriš svoje rezultate pri teku (zunaj ali znotraj), kolesarjenju (v naravi ali na trenažerju), plavanju v odprtih voda ali v bazenu, smučanju, hribolazenju, teku na smučeh, fitnesu, hoji in vadbi na eliptičnem trenažerju.

Od pametnih funkcionalnosti pa so tu obvestila s telefona, upravljanje glasbe na telefonu, klici, prikaz vremena, opozarjanje na sestanke, budilka, odštevalnik, kompas in kronograf. Kot že prejšnje ure Amazfit ima tudi ta lasten operacijski sistem in tako aplikacij zunanjih razvijalcev zanjo ni. So pa spisali novo aplikacijo za telefone, kar je v redu, saj prejšnja ni bila ravno vrhunski dosežek.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Na Gearbestu sicer trenutno lahko s kodo GB10%OFF tudi tiste izdelke, ki niso označeni kot znižani, kupiš za deset odstotkov ceneje.

Ne moremo pa še mimo popusta na Xiaomijev telefon Mi 9T, vmesno različica med “polnokrvnim” Mi 9 in malim ter nekoliko okrnjenim Mi 9 SE. S kodo GBMI9T500 za črno izvedbo s 64 GB shrambe je lahko tvoj za samo 252 evrov (z brezplačnim pošiljanjem Priority line), kar je več kot 70 evrov manj od redne cene. Res odlična vrednost!

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja