HoT za tretjino povečal vključene količine gigabajtov in dodal potencialno uporabno opcijo
Matjaž Ropret 27. februarja 2020 ob 09:47

HoT že od začetka delovanja vztraja z enakimi tremi paketi oz. tarifami, ki jih le občasno nekoliko frizira. Navsezadnje ima podobno taktiko tudi Telemach, oba pa, ko se jima zdi primerno, povečata katero od postavk. Pri Hoferjevi mobilni telefoniji je najnovejša taka sprememba približno 30-odstotno povečanje količin prenosa podatkov, odslej pa se bo dalo še dokupiti nekaj gigabajtov, če bo tistih, vključenih v tarifo, zmanjkalo.

Tarife ostajajo HoT Mini, HoT Maxi in HoT Extra, tudi njihove cene se ne spreminjajo. Tako še naprej stanejo sedem, deset in petnajst evrov z veljavnostjo 30 dni. Spreminja pa se vključena količina prenosa podatkov. Mini ima po novem 4 GB namesto treh, Maxi 40 GB namesto 30 GB in Extra 80 GB namesto 60 GB. Pri najvišjem paketu pa je po novem že vključena tudi višja hitrost – 50/10 Mb/s, medtem ko pri ostalih dveh ostaja 20/5 Mb/s in jo je mogoče povišati za dva evra na mesec. Malenkost navzgor so pri tem navideznem operaterju zaokrožili tudi vključen prenos podatkov na gostovanju znotraj Evropske unije. V tarifi Mini z 1,91 na 2 GB, v Maxi z 2,73 na 3 GB in v tarifi Extra s 4,10 na 5 GB. Osnovna možnost se sicer postopno izboljšuje, a z vsako tako potezo srednja in še posebej najvišja tarifa prinašata še boljšo vrednost za ceno. Kar je seveda ponudniku v interesu, ker zasluži več, če le uporabniki ne pretočijo čisto vseh gigabajtov, še posebej v tujini.

Obstoječim uporabnikom se bodo povišane količine samodejno vključile ob naslednjem podaljšanju tarife. Po novem pa je mogoče tudi brez vnovičnega zakupa celotne tarife priti do dodatnih gigabajtov, če jih še pred konce meseca zmanjka, najsi bo doma ali v tujini. Z opcijo 5GB uporabnik za pet evrov dobi dodatnih pet gigabajtov, od teh pa jih lahko slabo polovico (2,34 GB) porabi v drugih državah EU. Opcijo je mogoče aktivirati večkrat, količine iz nje se začnejo porabljati, ko zmanjka tistih v osnovni tarifi, opcija pa je tudi veljavna le do takrat, ko velja tarifa. Če jo torej vključiš na 28. dan veljavnosti aktualne tarife, bo opcija aktualna dva dni. Potem pa se bo vnovič samodejno aktivirala izbrana tarifa (razen, če imaš drugače nastavljeno).

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

»Uresničujejo se naše napovedi, da bo uporaba mobilnega prenosa podatkov pomembna vsem uporabnikom,« je v vnaprej pripravljeni izjavi komentirala Eva Aljančič, direktorica podjetja Ventocom, ki skrbi za ponudbo HoT. Po besedah Aljančičeve je Hoferjeva mobilna ponudba doslej pritegnila skoraj 90 tisoč uporabnikov, s čimer so že blizu 4-odstotnega tržnega deleža. Ob takem tempu ni nemogoče, da jim bo verjetno do tretjega rojstnega dne, ki bo sredi maja, ravno malo zmanjkalo, da bi dosegli sto tisoč uporabnikov.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.