HoT z internetnim paketom udaril trojno
Matjaž Ropret 28. marca 2024 ob 09:04

Navidezni operater mobilne telefonije Hofer Telekom (HoT) je znižal ceno internetnega paketa Giga neomejeni, mu zvišal hitrost prenosa podatkov in ga uporabnikom paketov mobilne telefonije v promocijskem »dvojčku« ponudil še ceneje.

Od lani, ko je uvedel na začetku »akcijskega« Giga neomejeni, je HoT za dostop do interneta ponujal tri pakete. Zdaj je z neomejenim v bistvu nadomestil izvirnega Giga, saj po novem za 14,99 evrov na mesec (oz. za 30 dni, kot je praksa pri tem operaterju) uporabnik dobi neomejen prenos podatkov namesto 300 GB. Tako se bo vsem obstoječim naročnikom paket Giga spremenil v Giga neomejeni, za katerega je bilo prej treba plačevati 17,99 evrov, torej tri evre na mesec več. Hitrost prenosa podatkov je po novem 150/50 Mb/s namesto prejšnjih 50/10. Za dva evra na mesec jo je mogoče zvišati na »gigabitno« 1000/200 Mb/s. V praksi taka najbrž nikoli ne bo, gre za zmožnosti omrežja 5G v idealnih razmerah, toda višja od osnovne je lahko marsikdaj, ko omrežje ni zelo obremenjeno. Treba pa se je zavedati, da pri tem paketu velja načelo »poštene uporabe,« kar pomeni, da se hitrost prenesenem terabajtu (1 TB) podatkov zniža na precej počasnejših, a za osnovno brskanje po spletu in gledanje videa še vedno uporabnih 5/2 Mb/s.

Uporabniki mobilnih paketov operaterja HoT (Mini, Maxi in Extra) lahko paket Giga neomejeni plačujejo še ceneje. Do 15. maja bo namreč trajala promocijska ponudba, ki bo omenjenim dala na voljo internetni paket za 9,99 evrov na mesec. Po tej ceni ga bodo imeli, dokler ga bodo mesečno podaljševali.  

Z izboljšano ponudbo internetnih paketov smo se še bolj približali potrebam gospodinjstev, saj si uporabniki naš internetni paket z neomejenim prenosom podatkov lahko namestijo kot svoj primarni domači dostop do interneta. Če ob tem izkoristijo našo promocijsko ponudbo HoT dvojčka, si še dodatno lahko znižajo stroške za internet.

Direktorica mobilnega operaterja HoT Eva Aljančič

Za udobno uporabo tega zdaj res ugodnega dostopa do interneta (v primerjavi z vsemi drugimi samostojnimi opcijami) si je treba omisliti še spodoben usmerjevalnik s podporo tehnologiji 5G ter morda dodatne enote za vzpostavitev prepletenega brezžičnega omrežja, a o tem v bližnji prihodnosti v ločenem članku.

Fotografiji: HoT

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja