HoT s 5G in 5-odstotnim tržnim deležem
Matjaž Ropret 13. septembra 2022 ob 09:25

Hofer Telekom, na kratko HoT, je postal eden prvih navideznih operaterjev mobilne telefonije v Evropi, ki je uporabnikom ponudil povezovanje v omrežje pete generacije. Ob tem je tudi povišal hitrosti prenosa podatkov v svojih paketih in opcijah.

Danes zjutraj so lahko uporabniki ponudnika HoT-a v obvestilni vrstici svojega telefona zaznali napis 5G, če seveda imajo ustrezno napravo in so na območju, ki ga pokriva signal najnovejšega omrežja A1 Slovenija. Za priklop v omrežje 5G jim ni treba storiti ničesar, prav tako za uporabo te tehnologije ni nikakršnega doplačila. »Mobilno omrežje 5G omogoča veliko večje hitrosti prenosa podatkov, krajši odzivni čas z nizko zakasnitvijo in učinkovito povezovanje velikega števila naprav,« so zapisali v Hofer Telekomu. Omrežje pete generacije operaterja A1, v katerem gostuje HoT, sicer po zadnjih podatkih dosega 58-odstotno pokritost prebivalstva, do konca leta naj bi pokritost dvignili na 60 odstotkov.

Doslej so paketi v ponudbi HoT večinoma omogočali osnovno hitrost prenosa podatkov 20/5 Mb/s, z doplačilom dveh evrov na mesec pa 50/10 Mb/s. Po novem ima paket HoT Extra vključeno hitrost kar 1000/200 Mb/s. V ostalih dveh paketih (Maxi in Mini) so jo dvignili na 150/50 Mb/s. Za enako ceno dveh evrov je mogoče tudi tu dobiti 1000/200. Paketa mobilnega interneta (Giga in Giga+) imata po novem prejšnjo doplačljivo hitrost, torej 50/10 Mb/s, tudi tu pa je na voljo opcija za pohitritev. Vključene količine ostajajo enake, kar pomeni 150, 80 in 6 GB v »govornih« paketih ter 300 in 30 GB v internetnih.

»Ostajamo zvesti svojim obljubam, da so novosti v paketih na voljo vsem uporabnikom, brez doplačil in administrativnih stroškov. Ob velikih količinah vključenega prenosa podatkov v vseh paketih izboljšujemo uporabniško izkušnjo še z večjo hitrostjo prenosa podatkov. Ta bo na voljo tako uporabnikom, katerih mobilne naprave omogočajo uporabo omrežja 5G, kot tudi ostalim uporabnikom, katerih naprave podpirajo tehnologijo LTE,« je v pripravljeni izjavi izpostavila direktorica Hofer Telekoma Eva Aljančič.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Ta ponudnik je po najnovejših podatkih Agencije za komunikacijska omrežja in storitve tudi presegel 5-odstotni tržni delež na trgu mobilne telefonije v Sloveniji. To mu je uspelo v malo več kot petih letih, pri čemer mu na začetku večina poznavalcev ni pripisovala veliko možnosti, da doseže 10 tisoč uporabnikov, a je zdaj pri več kot 130 tisočih in po lastnih navedbah še vedno beleži rast.

Infografika: HoT
Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.