HBO Max v Sloveniji od 8. marca 2022 (#videonapovednik)
Matjaž Ropret 1. februarja 2022 ob 12:26

Iz podjetja Warner Media so sporočili, da za letos napovedana storitev naročniškega videa HBO Max prihaja 8. marca. Počakati bo treba še dober mesec, nakar se bo poslovil HBO Go, in bo na voljo vsebinsko ter tehnološko bogatejša storitev.

Christina Sulebakk, generalna direktorica HBO Max za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko je v pripravljeni izjavi napovedala »popolnoma novo izkušnjo predvajanja, ki bo na enem mestu ponujala legendarne vsebine Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network in izvirne produkcije Max za atraktivno ceno.« Iz te samohvale lahko izluščimo, da bo glavnina vsebina že poznanih, a bodo vključili tudi nove, torej bo ponudba obširnejša. Medtem ko bodo naročniki imeli na voljo izboljšano aplikacijo oz. spletni vmesnik in določene nove možnosti, znane pa so tudi cene za neposredno naročnino. Vendar pojdimo po vrsti.

Med vsebinami si poleg zdajšnjih serij, kot so Volčja vzgoja (prihaja druga sezona), Nasledstvo, Evforija, Westworld in Mare iz Easttowna, lahko obetamo Mirovnika, Postajo 11 in Spolno življenje študentk. Med evropskimi izvirnimi vsebinami so v Warner Media napovedali naslovne Vsi preostali, Kamikaze, Sla, Ruxx, Tajanje, Vohun in Garcia!. Potem še resničnostne vsebine Amy v pričakovanju, Iskanje Vročega Mika, Otok ženskarjev in Selena + kuharji, ter otroške Dajmo, najstniški velikani!, Gumballov fantastični svet, Looney Tunes Cartoons in CoComelon. Filmi Warner Bros. bodo na tej platfomi na voljo 45 dni po premieri v kino dvoranah. Tako bodo med začetnimi naslovi Matrica: Obuditev, Dune: Peščeni planet in Kralj Richard.

Matrica: Obuditev

Direktor HBO Max International Johannes Larcher je izjavil: »Uresničujemo strategijo postati neposredno dostopni potrošnikom po celem svetu, kar bo ob naših priljubljenih vsebinah prispevalo k temu, da zrastemo v eno od vodilnih svetovnih platform pretočnega videa.« Po število naročnikov sicer trenutno v globalnem merilu prednjačita Netflix z 222 milijoni in Disney+, ki zaostaja za približno sto milijonov, a raste najhitreje.

Aplikacija HBO Max bo na voljo za kopico naprav, kot so pametni telefoni in tablice (Android in iOS), pametni televizorji (Android/Google TV, LG, Samsung), večpredstavnostni predvajalniki (Apple TV, Chromecast z Google TV), igralne konzole (Xbox One in novejši, Playstation 4 in novejši), seveda pa ostaja tudi ogled v brskalniku (www.hbomax.com). Po novem bo mogoče biti prijavljen na neomejenem številu naprav (pri HBO Go je omejitev pet naprav) ter oblikovati pet uporabniških profilov, gledati pa se bo dalo na treh napravah naenkrat (seveda različne vsebine). Določeni naslovi bodo na voljo v razločljivosti 4K, na voljo bo tudi prostorski zvok, v nekaterih primerih Dolby Atmos.

Kralj Richard

Cena mesečne naročnine se bo sicer z zdajšnjih 5,99 evrov, kakršna je pri HBO Go, zvišala na 6,99 evrov. Toda obstoječi naročniki, ki so naročnino sklenili neposredno pri ponudniku (ne prek operaterja), bodo deležni 30-odstotnega popusta vse dokler bodo ostali »zvesti«. Plačevali bodo torej 4,66 evrov na mesec. Ta ponudba bo na voljo tudi novim naročnikom do konca marca. Kasneje pa se bo mogoče odločiti za letno plačevanje, kar bo naneslo 54,99 evrov, ali drugače povedano, štirje meseci bodo »zastonj«, na mesečni ravni bi to naneslo 4,58 evrov.

Pri operaterjih večjih sprememb ne bo. V Telekomu Slovenije so zapisali, da podrobnosti sledijo kmalu, so pa ključne informacije že povedali v Telemachu. Pojasnili so namreč, da bo HBO Max v dodatnem paketu HBO Premium samodejno nadomestil HBO GO, pri čemer si bodo morali uporabniki namestiti novo aplikacijo. Vanjo pa se bodo prijavili z enakimi podatki, ki jih zdaj uporabljajo za dostop do HBO GO. »Cena dodatnega paketa HBO Premium, katerega del bo po novem HBO Max, se ne bo spremenila, še naprej pa velja tudi, da je vključen v pakete EON Premium,« so še zapisali v Telemachu.

Fotografije: Warner Media

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.