HBO Max v Evropo prihaja 26. oktobra, v Slovenijo prihodnje leto
Matjaž Ropret 9. septembra 2021 ob 11:46

Družba WarnerMedia, del ameriškega telekomunikacijskega in medijskega velikana AT&T je objavila ščepec podrobnejših informacij glede uvedbe naročniške storitve pretočnega videa HBO Max v Evropi. Ta storitev bo zamenjala dozdajšnjo HBO Go in bo konec oktobra štartala v šestih državah. Še 14 držav, med njimi Sloveniji, bo sledilo prihodnje leto.

Prvi trgi, kjer bodo gledalci lahko uživali v ponudbi povsem nove storitve bodo na severu in zahodu Evrope. HBO Max bo namreč 26. oktobra deležne naslednje države: Švedska, Danska, Norveška, Finska, Španija in Andora. Prihodnje leto (2022) bodo na vrsti še: Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Češka, Črna gora, Hrvaška, Madžarska, Moldavija, Poljska, Portugalska, Romunija, Severna Makedonija, Slovaška, Srbija in Slovenija. V načrtih so po besedah podjetja WarnerMedia še nekateri drugi trdi, prav tako za prihodnje leto, vendar jih za zdaj še niso razkrili. Postopno lansiranje je zagotovo povezano s pridobivanjem ustreznih dovoljenj, sklepanjem pogodb za avtorske pravice ter tudi podnaslavljanjem in sinhroniziranjem vsebin, kajti HBO ima za razliko od Netflixa do tega vidika bolj gledalcev prijazen odnos.

Podrobneje bodo novo storitev predstavili na namenskem spletnem dogodku oktobra, ko bodo razkrili tudi cene. Skandinavske sicer za Slovenijo ne bodo nujno merodajne, kajti pri nas je večina tovrstnih naročnin konkretno cenejših kot na zahodu ali še posebej severu celine.

V katalogu HBO Max bodo vsebine studijev in znamk, kot so Warner Bros., HBO, DC in Cartoon Network, poleg njih pa originalni naslovi, producirani posebej za to storitev, ki jih bodo po novem lahko gledali tudi v Evropi. Vodja HBO Max za tuje trge Johannes Larcher je v pripravljeni izjavi poudaril, da gledalci že zdaj navdušeno spremljajo filme in serije, kot so Harry Potter, Igra prestolov in Veliki pokovci, v prihodnje pa bodo imeli na voljo »najbolj intuitivno in priročno storitev za ogled teh in številnih drugih naslovov.«

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Pri tem upamo na konkretno izboljšanje uporabniškega vmesnika, slike in zvoka glede na HBO Go. Slednji se v zadnjih letih ni kaj dosti razvijal in je začel konkretno zaostajati. Ne ponuja priporočil in enostavnega iskanja, ostal je pri sliki polne visoke razločljivosti in zvoku Dolby Digital, medtem ko denimo Amazon Prime Video, Apple TV+, Netflix in na trgih, kjer je prisoten, tudi Disney+ ponujajo naprednejše vmesnike, sliko 4K HDR (v formatu HDR10+ ali Dolby Vision) in dinamični prostorski zvok v načinu Dolby Atmos ali kakšnem drugem podobnem.

Storitev bo sicer tudi vnaprej na voljo prek telekomunikacijskih operaterjev ali samostojno na spletu.

Naslovna fotografija: WarnerMedia

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.