Grozljivo, romantično čarobno in s kančkom kriminala (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 13. januarja 2021 ob 06:13

V Telemachovem video klubu januarja lahko ljubitelji grozljivega in nadnaravnega uživate v drugi sezoni grozljive serije NOS4A2 in romantične Razkrivanje čarovnic, medtem ko bo za večino verjetno primernejša akcijska komedija Gospodje.

Video klub je del sodobne televizijske storitve, ki ste ga nekateri bolje spoznali po sili razmer, zaradi zapovedanega ostajanja za štirimi zidovi! Telemachovi paketi Eon TV imajo vključen dostop do video vsebin. Koliko in kateri sklopi so vključeni, je kajpada odvisno od izbranega paketa. Dva tisoč pri najcenejšem in več kot 18 tisoč pri najdražjem. To je dovolj vsebin, da se v njej izgubite, zatorej prav pridejo priporočila, kaj se vam splača pogledati, ko nimate ničesar drugega početi. V mesecu januarju so to dve seriji in film. Mimogrede – do konca tedna so programske sheme in video klub še v celotni (praznično) odprte za vse naročnike.

Serijo Nosferatu oziroma v slogu registrske tablice NOS4A2 najdete v sklopu ponudbe vsebin na zahtevo v kategoriji televizijskega programa AMC. Spremljamo umetnico iz delavskega razreda Victoria “Vic” McQueen (Ashleigh Cummings), ko ta odkrije nadnaravne sposobnosti, s katerimi lahko sledi nesmrtnemu Charlieju Manxu (Zachary Quinto). Ljubitelji znanstvene fantastike ga poznate kot logičnega in silno načelnega Spocka v alternativni resničnosti filmov Zvezdne steze. V seriji upodablja čisto drugačen lik. Manx je kot nekakšen vampir. Nesmrten je, ker se prehranjujejo z dušami otrok. Kar od žrtve ostane odloži v božično deželo svoje domišljije. Vic je kajpada njegovo zaprisežena nasprotnica, ki bo storila vse za rešitev njegovih žrtev, medtem ko skrbi, da v procesi ne izgubi razume in žrtev postane sama. Serija je sicer posneta po istoimenski literarni predlogi ameriškega avtorja Joa Hilla iz leta 2013.

Ocena IMDb: 6,7 (Dobra ocena, glede na to, da ne gre za običajno vampirsko zgodbo).

Priporočilo: Ni primerna za mlajše od 16 let, saj gre nenazadnje za grozljivko, čeprav ni veliko krvi in neposrednega prikaza nasilja.

Z letošnjim letom je v kategoriji HBO OD na voljo druga sezona romantične fantastične serije Razkrivanje čarovnic (A Discovery of Witches). Tudi v tem primeru gre za ekranizacijo knjižne predloge, trilogije All Souls avtorice Deborah Harkness. Zgodovinarka Diana Bishop (Teresa Palmer) v prvi sezoni odkriva svoje čarovniško poreklo, ko spozna genetika in vampirja Matthewa Clairmonta (Matthew Goode). Čeprav so podani vsi elementi za grozljivko, gre pravzaprav za romantično dramo. V drugi sezoni skupaj iščeta mogočno čarovnico, ki naj bi Diani pomagala ukrotiti moči med iskanjem Knjige življenja in se borita proti tistim, ki jima hočejo slabo.

Ocena IMDb: 8,1 (visoka ocena ni presenečenje, kajti gre za odlično zgodbo in odlično posneto serijo)

Priporočilo: Primerno za vse starejše od 12 let.

Režiser in scenarist Guy Ritchie predstavlja romantično komedijo Gospodje (The Gentlemen), ki jo najdete v katalogu CineStar Premiere Plus. Film odlikuje predvsem igralska zasedba. Med glavnimi igralci najdete Matthewa McConaugheyja, Charlieja Hunnama, Henryja Goldinga, Colina Farrella in Hugha Granta, poleg njih pa v filmu blestita še Michelle Dockery in Jeremy Strong. Sicer je zgodba dokaj premočrtna in ne posebej originalna. Mickeyja Pearsona (Matthew McConaughey) je v Londonu zgradil dobičkonosen imperij marihuane. Ko se odloči, da se umakne iz posla, to s seboj potegne celo vrsto zapletov in skrivnih zarot.

Ocena IMDb: 7,8 (po domače povedano simpatičen film, primeren za večerno kratkočasenje)

Priporočilo: Primerno za starejše od 16 let.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja