Glasbena storitev Tidal je pri Telemachu, vključena v najvišja paketa
Matjaž Ropret 3. junija 2021 ob 12:04

Storitev pretočne glasbe Tidal je od danes na voljo Telemachovim naročnikom. Nekateri jo za osebno uporabo lahko aktivirajo zastonj, prav tako jo za dve leti dobijo novi naročniki, na vstopnih in srednjih paketih pa je doplačljiva opcija, prav tako za višjo kakovost zvoka in za družinsko uporabo.

»Telemachovi uporabniki lahko odslej dostopajo do več kot 70 milijonov skladb vseh zvrsti tuje in domače glasbe, na tisoče skrbno izbranih glasbenih seznamov predvajanja, 250.000 video posnetkov v najvišji kakovosti – vse brez oglasov in tudi brez internetne povezave,« so zapisali v omenjenem operaterju. Na voljo so prilagojena glasbena priporočila in ustvarjanje lastnih seznamov, ekskluzivne video vsebine, glasbeni video posnetki, nastopi v živo, intervjuji, podkasti in še kaj.

Glasbo je mogoče poslušati z aplikacijami na mobilnih napravah (Android in iOS), v sistemu Windows, na pametnih zvočnikih (Amazon Echo, Sonos, …), pametnih televizorjih in večpredstavnostnih predvajalnikih (Apple TV, Android TV, Chromecast, Fire TV, Samsung TV, …), nekaterih urah (Apple Watch), v avtih (s sistemoma Android Auto in Carplay ter neposredno na najnovejših infozabavnih sistemih Mercedesa in Volkswagna) ter seveda prek spletnega brskalnika.   

Naročniki na fiksni paket EON Premium in mobilni paket Največ imajo osnovno naročnino na Tidal vključeno. Ostali jo plačajo po standardni ceni 5,99 evrov na mesec, seveda pa jo obračuna Telemach na položnici za njegove storitve, tako da se ni treba prijavljati neposredno pri ponudniku in plačevati s kreditno kartico. Ta naročnina je v osnovi za enega uporabnika, ki pa je lahko vpisan v storitev na neomejen številu naprav, medtem ko lahko istočasno predvaja na eni, povezani v omrežje, in največ petih brez povezave (»offline«). Za vse sta doplačljivi možnosti družinske naročnine in visoke kakovosti glasbe (Hi-Fi). Prva stane dodatne tri evre na mesec in omogoča poslušanje skupno šestim uporabnikom. Medtem ko druga za dodatnih 5,90 evrov, prinaša zvok brez izgube kakovosti (pri stiskanju) in posnetke v formatih Master Quality Audio, Sony 360 Reality Audio in Dolby Atmos.

Do konca avgusta novi naročniki na kateri koli paket EON in Več za obdobje vezave, torej za dve leti, prav tako kot obstoječi naročniki na EON Premium in Največ dobijo Tidal zastonj. Po koncu tega obdobja ga bodo morali začeti plačevati (ali ga odjaviti, če ga ne bodo želeli plačevati), če ne bodo na najvišjih paketih.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Aktivacijo storitve naročnik izvede na portali oz. v aplikaciji Moj Telemach. Tam se odloči za nivo storitve (običajna, družinska, Hi-Fi, ali družinska Hi-Fi), nakar ga sistem preusmeri v samo storitev, kjer vpiše svoj e-poštni naslov za uporabniško ime, določi geslo, zaupa rojstni datum, se vpiše, naloži aplikacijo in začne poslušati.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.