Fotkast #29: O fotogikovstvu s Petrom Prev(e)cem
Matjaž Ropret 18. novembra 2016 ob 09:25

Fotografa in snemalca Petra Prevca je na guglu precej zasenčil njegov znani športni (skoraj) soimenjak, zato je treba malo prebrskati med zadetki, preden najdemo njegov blog. Med branjem postane jasno, zakaj je Peter tako hitro postal mojster za pokemone. Ker se temeljito poglobi v vsako tehnično novost.

S Petrom smo se srečali na letošnji Photokini in ugotavljali, kako se na Sonyjevem brezzrcalniku znajde Canonov objektiv. Za fotkast pa smo prihranili preizkušanje videokamer, snemanje Usodnega vina, Applove izdelke in druge spremljevalce sodobnega snemalca. Tudi zato, ker naročniki od tradicionalnih fotografov vse pogosteje pričakujejo, da poznajo jezik videa.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja