Matjaž Ropret 10. oktobra 2016 ob 13:52

Ustvarjalca Fotkasta sta se letošnje Photokine udeležila v različnih vlogah. Marko je postal razstavljavec z ekipo Lumulabs, Lenart se je preoblekel v novinarja.  V debati pa se jima je pridružil še urednik Tehnozvezdja Matjaž, ki je prav tako potoval v Köln.

Najbolj opazen trend sejma pa je bilo hudo zanikanje realnosti, saj so na njem manjkali najbolj množični fotografski izdelki – pametni mobilniki. Fotografska podjetja so nas zelo spominjala na nekdanjo Nokio – podjetje, ki je bilo do konca prepričano, da izdeluje najboljše mobilnike, zato so spregledali vsa opozorila, ki jih je prinesla napoved Applovega iPhona. Canon, Nikon in drugi veliki proizvajalci fotografskih orodij so letos še malce izboljšali fotografska orodja, namesto da bi se učili od fotografskih startupov in tehnoloških podjetij, ki v internetu in družabnih omrežjih vidijo svoje naravno okolje.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja