Matjaž Ropret 21. julija 2016 ob 22:02

Letošnji natečaj Slovenia Press Photo je bil nekoliko drugačen od preteklih, saj si zmagovalnih fotografij ni bilo mogoče ogledati na klasični razstavi. Namesto tega so serije izšle na posebnih tematskih straneh Sobotne priloge Dela, kar nekaj je bilo tudi novih fotografskih imen.

Tudi tokrat so nagrajenci povedali, kako so nastale zmagovalne fotografije in serije – kdo je organiziral nogometno tekmo v Rogu, kakšna je zgodba za svetopisemskim prizorom v begunskem vlaku in zakaj si trpeči moški na grškem otoku ne zasluži sočutja. Za lažjo predstavo pa smo uspeli objaviti tudi elektronski posnetek razstave – kot pdf in galerijo na flickru.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja