Filmi abonmaja Liffe po Liffu na spletu in v Telekomovi videoteki DKino
Matjaž Ropret 18. marca 2021 ob 16:33

Festivalske filme si je po koncu tistega tedna ali dveh, kolikor običajno traja tovrstni dogodek, zelo težko kje ogledati. Določeni morda še kdaj zaidejo v kinematografe ali pa čez čas na katerega od televizijskih programov. Filmi iz abonmaja Liffe po Liffu so letos na voljo na spletu in v videoteki DKino Telekoma Slovenije.

Omenjeni abonma običajno v mesecih po filmskem festivalu Liffe ponudi Cankarjev dom, ki za zdaj še ne more sprejemati obiskovalcev in tako ogled ponuja prek spletnega vmesnika. Abonma vsebuje naslednjih šest filmov, od katerih je vsak dostopen zgolj določeno obdobje:

  • Sadeži pozabe (Mila): od 21. do 28. marca
  • Zlo ne obstaja (Sheytan voyud nadarad): od 1. do 8. aprila
  • Dragi tovariši! (Dorogi Tovariši!): od 8. do 15. aprila
  • Švic (Sweat): 0d 22. do 25. aprila
  • Asistentka (The Assistant): od 6. do 13. maja
  • Oče (Otac): od 27. maja do 3. junija

Šteje se, da je terminsko »okno« za ogled filma od 00.00 prvega dne do 23.59 zadnjega dne. »Vstopnica« stane 6,90 evrov in film se predvaja v brskalniku. Za ogled na televizorju sta najboljši rešitvi priklop računalnika s kablom hdmi ali pretakanje prek protokola Chromecast.

Elegantnejša rešitev za naročnike Telekoma Slovenije pa je ogled znotraj videoteke DKino. Uporabniki sprejemnika Neo lahko tudi zgolj izgovorijo ključno besedo liffe (lif) in sistem jim bo prikazal naslove iz abonmaja. Za razliko od Cankarjevega doma je pri Telekomu na voljo peterica, Švic je namreč rezerviran zgolj za CD. Filmi se obračunajo na mesečni položnici za storitve pri operaterju, cena pa je prav tako 6,90 evrov. Nakupi iz Cankarjevega doma pa ne veljajo za ogled pri Telekomu.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.