EMUI 11 za lažje mobilno delo in večjo produktivnost
PR 23. decembra 2020 ob 10:35

Huawei je nedavno predstavil izboljšave, ki jih nudi okolje EMUI 11. Te med drugim zajemamo vidike udobje uporabe, izboljšajo varnost in zagotavljajo več zasebnosti ter bodo uporabnikom omogočile gladko, varnejše in intuitivno izkušnjo rabe.

Človeku prilagojena zasnova za zabavno in preprosto interakcijo

EMUI 11 uporabnikom ne ponuja samo osebne in umetniške izkušnje vizualne interakcije, temveč tudi pametnejše in bolj preproste funkcije.

Nova generacija vedno prižganega zaslona (AOD) vključuje tri umetniške elemente, obliko, barvo in prostor. Poleg umetniškega pridiha izkušnja poosebljanja presega privzete palete barv in omogoča uporabo fotografij po lastni izbiri. Hkrati EMUI 11 nudi več ustvarjalnosti z možnostjo uporabe animirane slike (GIF) kot ozadja vedno prižganega zaslona. Nanj lahko dodate tudi besedilo najljubše skladbe z možnostjo izbire pisav in barve. Na ta način boste izkazali svojo osebnost še tedaj, ko je zaslon naprave zaklenjen.

Na pametnih telefonih družine Huawei Mate 40 je zagotovljena podpora funkcije »očesi na zaslonu«, ki s prednjo kamero spremlja položaj očes uporabnika, prepreči, da bi naprava prešla v zaklenjen način oziroma ko je v njem, sprožili animacijo vedno prižganega zaslona. 

Lani predstavljeno pametno upravljanje z zračnimi potezami v EMUI 11 podpira več različnih vsestranskih kretenj za različne primere rabe. Držanje dlani nad zaslonom sproži prikaz točnega časa in deluje tudi v primeru zaklenjenega zaslona. S kretnjami lahko premikate in obračate strani v e-knjigah, novicah, uporabljate glasbe, sprejmete dohodni klic, medtem ko z navpičnimi potezami prilagajate jakost zvoka. Poleg tega naprava samodejno zniža zvok dohodnega klica, če zazna, da gledate na zaslon. Inovativne funkcije ponujajo več možnosti upravljanje kot fizični stiki z upravljavskimi površinami in tipkami.

Sodelovanja na zaslonih s plavajočimi okni

Funkcija sodelovanja na več zaslonih povečuje produktivnost uporabe prenosnih računalnikov in pametnih telefonov Huawei. EMUI 11 jo dviguje na novo raven za možnostjo odpiranje do treh oken z aplikacijami pametnega telefona na zaslonu povezanega pametnega računalnika. S tem je izboljšana podpora za večopravilnost, saj lahko na primer delate zapiske v Huaweievo beležko, medtem ko gledate spletno predstavitev in pošiljate sporočila.

Nadgradnje vključene v EMUI 11 omogočajo prilagajanje prikaza v več oknih tudi na zaslonu pametnega telefona. Med brskanjem po spletu lahko na primer v plavajočem oknu gledate video posnetek, ne da bi zato morali zapustiti okolje prvotne aplikacije. Možno je tudi prilagajanje velikosti plavajočega okna in njegov položaj na zaslonu za večje udobje uporabe.

EMUI 11 uvaja še povsem nov način »pogovorov« preko storitve elektronske pošte, saj običajna sporočila prikaže v obliki niti pogovora. Funkcija skrije odvečne dele sporočil, na primer »noge sporočil«, da vam omogoči hitrejše branje in preprosto odgovarjanje z besedili in priponkami.

Celovite varnostne in funkcije zagotavljanja zasebnosti

Zasebnost in varnost sta bili vedno ključna poudarka okolja EMUI. Pri razvoju se je Huawei držal načel varovanja zasebnosti, »ne moti«, »ne sledi« in »ne izpostavljaj« ter s tem dajal uporabnikom popolno zavest in nadzor nad občutljivimi osebnimi podatki. Enako je tudi v primeru EMUI 11 na napravah družine Mate 40.

Mobilne fotografije vsebujejo zasebne podatke, kot sta lokacija in čas nastanka ter podatki o napravi. Ker so med skupno rabo fotografijo lahko razkriti, je še posebej priročna preprosta funkcija tehnologije Huawei Share, ki jih samodejna pred nalaganjem fotografije na splet iz datoteke nepovratno odstrani.

Z umetno inteligenco podprta funkcija zasebnega pogleda (Private View) pomaga pri zagotavljanju zasebnosti pogovor in dopisovanja tudi v natrpanih prostorih vlakov in dvigal. Vključena izrablja sprednjo kamero za prepoznavanje obraza in ugotavlja, ali je trenutni uporabnik tudi lastnik naprave. V primeru, da zazna neznance ali celo več njih, samodejno skrije vsebino obvestil.

Pametni telefoni sprejemajo klice in sporočila tudi v primerih, ko jih uporabljamo za prikaz vsebine na velikem zaslonu v primeru predstavitev ali skupinskih ogledov video posnetkov. EMUI 11 poskrbi zasebnost uporabnika tudi v takšnih primerih in prepreči njihov prikaz.

Udobna izkušnja ves čas uporabe

EMUI dosledno zagotavlja nemoteno delovanje naprav in kakovostno izkušnje uporabe z inovacijami datotečnega sistema, determinističnim mehanizmom zakasnitev in izboljšanjem izkušnje igranja iger s tehnologijo GPU Turbo. Vrhunski sistem na čipu (procesor) Kirin 9000 sprosti ves potencial okolja EMUI 11 ter napravam družine Mate 40 zagotavlja nemoteno izkušnjo rabe tudi po 36 mesecih in večjo energijsko učinkovitost med igranjem iger z visokim številom prikazanih sličic na sekundo. Nemoteno in gladki so tudi prehodi med pogosto uporabljenimi aplikacijami, ki kadar jin ne uporabljate, delujejo v ozadju, zato je potreba po ponovnih zagonih manjša.

Glede na simulacije, ki jih so jih izvedli v Nemčiji, bo pametni telefon Huawei Mate 40 Pro po 36 mesecih delovanja izgubil le 2,5 % prvotnih zmogljivosti, kar kaže na njegovo trajnostno naravnanost.

Okolje EMUI 11 na napravah družine Mate 40 ponuja bolj gladko in stabilno delovanje, boljše in priročnejše funkcije upravljan in celovitejšo zaščito zasebnosti. Poleg tega Huaweieva porazdeljena tehnologija omogoča večjo produktivnost z izboljšavami funkcije sodelovanja na več zaslonih in tehnologije Huawei Share. Predstavljeno na napravah družin Mate 40 in Mate 30 bo v bližnji prihodnosti na voljo za še nekatere druge naprave Huawei.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja