Donacije operaterjev v času krize
Tehnozvezdje 31. marca 2020 ob 14:38

Telekomunikacijski operaterji so običajno med bolje stoječimi podjetji in so tako tudi večji sponzorji športa ali kulture, kar pogoste pa so tudi kakšne manjše donacije. Trojica največjih na slovenskem trgu pa se je v trenutni krizi odločila za večjo solidarnost, še posebej Telemach kot del skupine United Group.

Ta skupina posluje v sedmih državah v regiji, poleg Telemacha ima v Sloveniji še podjetje United Media, ki izdaja televizijske programe Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov in ribolov ter iDJ. Iz United Group so sporočili, da bodo »v duhu solidarnosti pri borbi z boleznijo COVID-19 podarili medicinsko opremo in denarna sredstva v vrednosti treh milijonov dolarjev.« Preračunano v evre to znese približno 2,7 milijona.

Za Slovenijo je skupina naročila 5600 najkakovostnejših kompletov testov za odkrivanje virusa, sedem medicinskih ventilatorjev (kirurških respiratorjev), 150.000 mask, 280 termometrov in 4000 zaščitnih očal, skupna vrednost te opreme pa je pol milijona dolarjev (453 tisoč evrov). Vso opremo je skupina naročila in plačala 15. marca, pri organizaciji dobave, ki se bo začela ta teden, pa je »tesno sodelovala z vladami v regiji.«

Ob tem so še zapisali:

V dneh, ko vsi potrebujemo pogum in podporo, želi skupina United Group pomagati, da skupaj čim prej premagamo eno največjih globalnih zdravstvenih kriz, ter olajšati delo zdravstvenim delavcem in zagotoviti dodatno varnost državljanom.

A1 in Telekom Slovenije pa sta na pobudo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter v sodelovanju s podjetjem Huawei darovala modeme in kartice SIM z neomejenim mobilnim prenosom podatkov do letošnjega 31. avgusta za učence in dijake, ki niso imeli dostopa do interneta. Skupno je ministrstvo razveselilo 800 mladih, od tega so v A1 prispevali petsto modemov in kartic, v Telekomu pa tristo.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Tehnozvezdje
mm
Prispevek je skupno delo uredništva oz. več avtorjev, zato se ne da podpisati enega posameznika.
Tehnozvezdje - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.