Do naročnin na Apple Music in iCloud z dodatnim brezplačnim mesecem s pomočjo Telekoma Slovenije
Matjaž Ropret 25. septembra 2021 ob 11:10

Vodilni telekomunikacijski operater je začel ponujati storitev pretočne glasbe Apple Music in oblačno shrambo iCloud. Vendar malce drugače kot ostali operaterji.

Telekom tu pravzaprav igra samo vlogo posrednika. Uporabnik naročnino še vedno sklene neposredno z Applom, tudi plačuje s kartico ali drugim sredstvom ameriški korporaciji, ne prek računa za telekomunikacijske storitve pri omenjenem operaterju. Le postopek s poslanim sms-om (Apple Music na 1919 in iCloud na 1919) začne pri operaterju. Bombonček, ki ga omogoči slednji, je dodatni mesec brezplačne uporabe. Apple namreč da tri mesece zastonjskega preizkušanja svojih storitev, naročniki vodilnega slovenskega operaterja dobijo štiri mesece. In tudi, če so v obdobju zadnjih 12 mesecev že izkoristili brezplačni preizkus in tako pri Applu niso upravičeni do novega tovrstnega obdobja, jim Telekom še vedno omogoči en mesec uporabe brez plačila naročnine. To je seveda mogoče kadar koli preklicati.

Cene so prav tako enake kot sicer pri Applu. To pomeni za Apple Music za enega uporabnika 5,99 evrov na mesec in za družino (do šest uporabnikov) 8,99 evrov na mesec, medtem ko 50 GB prostora v shrambi iCloud stane 99 centov na mesec.

Naročniška glasba znova postaja pomemben del operaterske ponudbe, Telekom pa je v tem pogledu nekoliko šibkejši od A1 Slovenija z Deezerjem in Telemacha s storitvijo Tidal. Pri obeh se je mogoče na glasbo naročiti neposredno ali pa je celo vključena v določene pakete. Z Applom verjetno takšna partnerstva niso mogoča, je pa Telekom kot dolgoletni uradni prodajalec telefonov iPhone z ameriško korporacijo sklenil nekoliko drugačnega.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.