DJI Osmo Pocket je hudo obetavna vlogerska kamera (#VIDEO)
Matjaž Ropret 20. decembra 2018 ob 12:33

Držalo z motorčki in utežmi, ki umiri telefon med snemanjem, je zelo uporaben dodatek. Kaj pa, če je kamera že integrirana na stojalo? DJI Osmo je bila pred leti kar impresivna naprava, na koncu pa jo je vendarle iztiril preglasen ventilator, ki se je slišal na posnetkih, pa še nekaj drugih napak. Toda kitajsko podjetje se hitro uči in je zdaj predstavilo naslednika, Osmo Pocket, ki pa je čisto nekaj drugega.

Z merami 3,8 x 2,9 x 3,7 cm je namreč to resnično miniaturna naprava. Ima enako veliko slikovno tipalo, kot smo ga vajeni pri pametnih telefonih ali žepnih fotoaparatih, ki naj bi bilo sposobno posneti solidne fotografije, predvsem pa videoposnetke.

To tipalo ima 12 milijonov pik, kamera pa video snema v razločljivosti 4K s 60 sličicami na sekundo (seveda so na voljo tudi druge možnosti, pri katerih deluje zelo dobrodošlo sledenje obraza), »optika« pa vidi polje, široko 80 stopinj.

Umirjevalnik poganjajo trije motorčki, ki kamero umirijo v treh oseh. Lahko pa jo tudi obračajo med -230 in 50 stopinjami (pan – vrtenje okoli navpične osi), nagibajo med -95 in 50 stopinjami (tilt oziroma nagib gor ali dol od vodoravnice) in zavrtijo za 45 stopinj v obe smeri (roll – vrtenje okoli vodoravne osi).

To pomeni, da lahko roko svobodno premikamo, pa bo kamera umirjena in ves čas usmerjena v izbrano točko, upoštevajoč natančnost premikanja +/- 0,005 stopinj in največjo hitrost 120 stopinj na sekundo.

Na telesu napravice je poleg nekaj gumbov za nadzor delovanja tudi manjši zaslon, na katerem vidimo, kar vidi kamera. V notranjosti pa je 875 mAh velika baterija, ki zadostuje za do 140 minut uporabe. Pomnilnika ni, je pa reža za spominske kartice. In še kontakti za nastavek usb-c ali lighning, kamor uporabnik priključi telefon in tako dobi večji zaslon ter dostop do nekaterih nastavitev, ki v izbirnikih na zaslonu napravice niso vidni.

Osmo Pocket je že v prodaji in stane 359 evrov, prvi video z malce podrobnejšim opisom pa si lahko pogledaš kar takoj.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja