Digitalizacija v zobozdravstvu in najsodobnejša laserska tehnologija, s katero lahko odpravimo tudi smrčanje
PR 20. aprila 2020 ob 10:45

Tako kot v drugih panogah se tudi v zobozdravstvu spremembe dogajajo s svetlobno hitrostjo. Zato je pomembno, da zobozdravniki ves čas sledijo novim trendom in postopke čim bolj digitalizirajo. »Digitalizacija v zobozdravstvu nam olajša veliko stvari. Digitalni podatki, kot so posnetki, skeni in rentgeni, pomagajo pri sestavi 3D-rekonstrukcije celotne čeljusti in 3D-diagnostiki. Danes z digitalizacijo dosegamo predvsem bistveno boljšo diagnostiko, možnost konzultacije s kolegi iz celega sveta, merljivo v urah, ne več v tednih ali mesecih. Prav tako nam omogoča natančno realizacijo predvidene terapije, za katere v računalniških programih izrišemo končen izid, nato izdelamo vodila za posege, ki nam omogočajo izredno natančnost in s tem doseganje načrtovanih rezultatov,« opisuje Aleksandra Križaj Dumić, direktorica Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj, ki ima pri svojem delu več kot 20 let izkušenj.

Lasersko zdravljenje

Že vrsto let opravlja tudi manjše estetske posege, svoje znanje o uporabi laserjev deli na izobraževalnih delavnicah, prav tako predava na Akademiji za laserje in zdravje. »Že štirinajst let se ukvarjam z laserji v stomatologiji in nekaj teh najsodobnejših naprav uporabljamo tudi pri pomlajevanju kože obraza, vratu, ustnicah, odstranjevanju raznih nepravilnosti, žilic, dlak, znamenj in pri odpravi aken. Z laserjem naredimo tudi terapijo za odpravo smrčanja,« izpostavlja direktorica Zobozdravstvene in estetske klinike Križaj.

Z najsodobnejšo tehnologijo lahko tako torej odpravimo nadležno smrčanje, ki ga je treba obravnavati zelo resno. »Prednosti tega zdravljenja so številne, pacientom pa je najbolj všeč, da po laserskem posegu nimajo nobenih težav, lahko normalno jéjo, pijejo in govorijo ter se brez težav lahko takoj vrnejo na delovno mesto, saj poseg ne zahteva okrevanja po operaciji,« je poudarila Aleksandra Križaj Dumić. Laserska terapija NightLase vključuje tri obiske na začetku in eno letno osvežitveno terapijo za nekadilce, za kadilce pa dve. Tisti, ki se odločijo za omenjeno zdravljenje, po posegu ponoči lažje dihajo in ne smrčijo več. Kakovost spanja se precej izboljša, saj potrebujejo manj časa, da se naspijo, in se ne zbujajo več utrujeni.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja