Dan D v Gearbestovem novembru je tu
Matjaž Ropret 10. novembra 2018 ob 13:15

Prišel je 11. november. No, v Sloveniji še ne čisto, na Kitajskem pa so sedem ur spredaj in se Martinovo začne ob petih popoldne po našem času. Ker pa tam ne vedo, kdo je sv. Martin in kakšno povezavo ima z vinom, so temu dnevu v zadnjih letih dali drugo vlogo – nakupovalno. Zato je v trgovinah, tudi in predvsem spletnih, res veliko popustov. Že približno 14 dni jih napovedujemo in zdajle te čaka prebijanje skozi seznam najbolj zanimivih, ki smo jih našli na seznamu. Nekateri se začenjajo ob 19h, drugi sredi noči in tretji jutri (v nedeljo) ob 11h dopoldne. Pri posameznih izdelkih smo pripisali začetek znižanja, če ga poznamo. Za nekatere namreč nimamo natančnih podatkov, zato večkrat poglej, ali je cena že “prava”. So pa tudi določeni artikli, pri katerih bo znižana cena veljala cel dan, tudi pri teh smo to označili. Zneski v evrih so približni, saj trgovina določa cene v dolarjih, zato imej te za glavno orientacijo. In če se le da, pri izdelkih, dražjih od 22 evrov, izberi način pošiljanja Priority line. Pri tem običajno paketi pridejo nekam v Evropo, tipično v Nemčijo, in od tam v Slovenijo, zato zanje ni treba plačati davka (in carine).

Pa veselo nakupovanje. In ne pozabi – vsako naročilo prek naše povezave nam pomaga s kakšnim evrov, zatorej najlepša hvala!

Gearbest Oneplus 6 64 GB
Oneplus 6 64 GB

Strojno novi 6T ni kaj dosti drugačen, pa tudi ena glavnih novosti, izboljšave fotoaparata, so s programsko nadgradnjo na voljo pri šestici. S kodo GBMP11OP64 ga lahko kupiš za 326 evrov. (Opomba: Različica A6000 je res “azijska”, toda programska oprema je globalna, razlika v podprtih frekvenčnih pasovih glede na evropsko-ameriško izvedbo pa je minimalna in vse za nas relevantne frekvence so podprte.)

Gearbest Amazfit Stratos
Amazfit Stratos

Pametna in hkrati rekreativna ura, precej bolj elegantna naslednica lanske Amazfit Pace. S kuponom GB1111S2 ceno znižaš na 128 evrov.

Gearbest Samsung microSD UHS-3 64 GB
Samsung microSD UHS-3 64 GB

Pomnilniška kartica s kodo GB-CNSS64G stane slabih osem evrov, k čemur prišteješ še malo manj kot dva evra poštnine.

Gearbest Tablica piši in briši

Tablica piši in briši

Ko vtipkaš kodo GBTHIWT1111 je ta reč lahko skupaj s poštnino tvoja za vsega štiri evre.

Gearbest Jumper EZbook X4
Jumper EZbook X4

Prenosnik s Celeronom N4100 in tudi sicer zelo spodobnimi lastnostmi ter 14-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti in z matriko IPS. Danes v akciji za 220 evrov!

Gearbest Alfawise A8
Alfawise A8

Majhen projektor, verjetno povsem dober za risanke in še kaj. Iz evropskega skladišča za 66 evrov.

Gearbest Teclast F5
Teclast F5

Res dober mali prenosnik je zdaj še nekoliko cenejši in res ni izgovora za nenakup. Računalnikov s takim razmerjem med ceno in dobljenim ni prav veliko. Trenutno stane 255 evrov, kar je res odlična cena!

Gearbest Potovalni polnilnik
Potovalni polnilnik

Za vse vrste vtičnic po svetu in s štirimi izhodi USB. Skupaj s poštnino osem evrov.

Gearbest Cubot P20
Cubot P20

Težko dobiš cenejši telefon z velikim zaslonom, čitalnikom prstnih odtisov in konfiguracijo 4 + 64 GB kot je tale za cca. 122 evrov (140 dolarjev).

Gearbest X96 Mini
X96 Mini

Androidni večpredstavnostni predvajalnik za dobrih 30 evrov iz evropskega skladišča.

Gearbest Xiaomi Mi Box S
Xiaomi Mi Box S

Vrhunski večpredstavnostni predvajalnik s podporo za sliko 4K HDR, ki mu s kodo GBMIBOXS znižaš ceno na 50 evrov.

Gearbest MJX B3 Bugs 3
MJX B3 Bugs 3

Poceni letalniki so običajno čisto zabavni, toda kvaliteta snemanja z vgrajeno kamero je nizka. Ta se od njih razlikuje po tem, da nima snemalne naprave, temveč nosilec za akcijsko kamero. Zato je lahko skupaj s tem, da je povsem soliden dron za ljubiteljsko uporabo, kar uporaben. Cena od treh ponoči naprej bo slabih 58 evrov (66 dolarjev).

Gearbest Zapestnica Honor Band 3
Zapestnica Honor Band 3

Glede na to, da gre za izdelek Huaweijeve podznamke, je zagotovo boljše kvalitete kot različne kitajske zapestnice, ki smo jih testirali v zadnjem času. Od jutri dopoldne naprej bo cena slabih 18 evrov (20 dolarjev).

Gearbest Pocophone F1
Pocophone F1

Letošnja telefonska atrakcija. Vrhunske specifikacije za res nizko ceno. V različici 6 + 128 GB za 314 evrov, odposlan iz EU.

Gearbest Ryze Tello
Ryze Tello

Še en dron, ta precej bolj resen od večine “kitajskih”, z boljšim sprejemom, stabilnostjo in tako naprej. Od jutri ob 11h naprodaj za dobrih 72 evrov (83 dolarjev).

Gearbest Robot za čiščenje oken

Robot za čiščenje oken

Kupon AlfaS601 mu ceno zniža na približno 90 evrov s poštnino vred.

Gearbest Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Xiaomi Redmi Note 6 Pro

Najnovejši iz Xiaomijeve zelo uspešne serije Redmi Note. Tokrat s 6,26-palčnim zaslonom, dvojnim fotoaparatom in zelo spodobnim procesorjem Snapdragon 636. Tule v različici s štirimi gigabajti pomnilnika in 64 GB shrambe. Edina resna pomanjkljivost je odsotnost NFC-ja. S kodo GBMP1111NP8 mu (od nedelje ob 10h naprej) ceno znižaš na 158 evrov (180 dolarjev).

Gearbest Chuwi Hi9 Air
Chuwi Hi9 Air

Spodobna kitajska tablica z visokoločljivostnim zaslonom in celo podporo omrežjem LTE (dual SIM) za manj kot 150 evrov.

Gearbest Set izvijačev
Set izvijačev

Magnetnih, primernih za razna popravila elektronske opreme in še za kakšen drug namen. Za slabih devet evrov.

Gearbest Alfawise U20
Alfawise U20

Tiskalnik 3D, ki za dobrih 240 evrov že tako ali tako ni drag. Jutri dopoldne naj bi bil še par evrov cenejši, vendar razlika ne bo drastična. Poleg tega je na zalogi v evropskem skladišču, tako da vsaka skrb glede “carine” odpade.

Gearbest Yeelight E27
Yeelight E27

Pametna sijalka s svetilnostjo 600 lumnov in 16 milijonsko barvno skalo. Povezati jo je mogoče z Amazonovo Alexo in Googlovim Pomočnikom. Danes stane 15 evrov.

Gearbest JGAURORA A5
JGAURORA A5

Ta 3D-tiskalnik izgleda precej bolj dodelano in moderno, ima tudi spodoben, samostojen vmesnik za upravljanje. Iz evropskega skladišča ga dobiš za 250 evrov.

Gearbest Retro konzola

Retro konzola

Kopija nekdanjega Gameboyja s 168 igrami od Maria do Donkey Konga in Double Dragona, pa seveda Tetrisa. Obilo zabave za skromnih 17 evrov.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
4 komentarji
  • Malo pogledujem po Teclast F5. Trenutno je cena okoli 250 EUR. Koliko je še treba prišteti še carine in ostalih dajatev?
    Hvala!

    • Trenutna cena je res fenomenalna, še nižja, kot so jo oglaševali. Načeloma se plača 22 odstotkov DDV-ja in približno 15 evrov stroškov, kar bi tukaj naneslo cca 70 evrov. Ampak moj je s poštnino Priority line dejansko prišel s Kitajske direktno do mene in kot država porekla je bila navedena Nemčija, če se prav spomnim. Pri tem načinu pošiljanja Gearbest “uvozi” blago in pošiljko nekje znotraj v EU prepakira.

  • Aha razumem…torej, pri izbiri skladišča (warehouse), je potrebno izbrati EU skladišča (fast-23, fast-8, ipd.). Potem odpade plačilo ddv-ja?

    • Da, Fast so evropska skladišča in če pošiljka pride iz EU, je seveda ne “carinijo”. Ampak, kot rečeno, tudi s Priority line s Kitajske ali Hong Konga obstaja zelo velika verjetnost, da ne bo treba plačati davka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja