Curve je naslednja sprva brezplačna storitev, ki postopoma postaja plačljiva
Matjaž Ropret 29. junija 2022 ob 08:58

Ni (še) treba delati drame zaradi zgornjega naslova. Finančna storitev Curve bo še naprej zastonj, vendar z zelo omejenim naborom možnosti. Uporabniki z več kot dvema digitaliziranima karticama bodo morali začeti plačevati mesečno naročnino.

Storitev Curve omogoča »združevanje« različnih plačilnih kartic v eno in ob plačevanju s to kartico izbiro, iz katerega »konta« naj gre plačilo. Poleg tega je Curve Pay tudi mobilne denarnica, ki na androidnih telefonih ponuja možnost brezstičnega plačevanja. Storitev je v osnovi zastonj, podobno kot nekatere druge, denimo N26 ali Revolut, pa ponuja plačljiva »premijska« nivoja s črno ali kovinsko kartico, ki vključujeta nekatere dodatne ugodnosti, kot so lojalnostni program, višji zneski dvigov na bankomatih brez stroškov, zavarovanja in podobno. Po novem ponudnik dodatno krči obseg brezplačnega nivoja in uvaja novega začetnega plačljivega Curve X.

»Doslej nam je trg omogočal, da smo določene stroške pokrivali v imenu rasti. Toda trg ne funkcionira več tako, spremenil se je izjemno hitro in skupaj z njim moramo prilagoditi svoje poslovanje. Kot odgovor na spremenjeno okolje smo prilagodili osredotočenost na kratkoročno dobičkonosnost. To pomeni spremembe v naših načrtih in ceniku,« so zapisali v podjetju Curve.

Osnovna storitev bo tako po novem omogočala dodajanje največ dveh kartic, nastavljanje enega pametnega pravila in tri naknadne spremembe s katere kartice gre plačilo. Nova naročnina Curve X bo stala pet evrov na mesec, obstoječi uporabniki pa lahko v roku enega meseca nanjo preklopijo za dva evra na mesec v prvem letu. Za to ceno bodo dobili možnost petih kartic v uporabniškem računu, spremembe za nazaj do 60 dni in za neomejeno število plačil ter plačevanje v tujini brez stroškov do skupnega zneska dva tisoč britanskih funtov.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.