ČRNI PETEK: Najboljše ponudbe z nemškega Amazona (2022)
Matjaž Ropret 19. novembra 2022 ob 17:25

Z akcijami za obdobje t. i. črnega petka je začel še največji spletni trgovec in že po tradiciji se tam najde marsikaj zanimivega, uporabnega in predvsem precej cenejšega kot v večini ostalih trgovin. Zato začenjamo z našim izborom izdelkov, ki se nam zdijo dober nakup.

Omrežna oprema in varnostne kamere

Med omrežnimi usmerjevalniki in podobno opremo se najde marsikaj za izboljšanje domačega (brezžičnega) omrežja. Celotno ponudbo si lahko ogledati na tej povezavi. Izpostavljamo pa:

TP-Link Deco X50

Ena najboljših izbir med kompleti za prepleteno omrežje, ki poskrbijo za pokritje celotnega stanovanja ali hiše s hitrim, zanesljivim in enovitim brezžičnim omrežjem. Te naprave podpirajo standard Wi-Fi 6, imajo dobre antene in so dovolj zmogljive, da v omrežju zlahka prenesejo 50 in tudi do 100 priključenih naprav in vsaka posamezna ima tri žične gigabitne priključke. Zdaj komplet treh stane 230 evrov, kar predstavlja odlično vrednost.

TP-Link Deco XE75

Za tiste, ki bi radi iz omrežja iztisnili še več, še posebej, če imate naročeno visoko internetno hitrost (okrog gigabita) in/ali če je konfiguracija stanovanja zahtevna, bo primeren komplet s podporo za standard Wi-Fi 6E. Ta dodaja še frekvenčni pas 6 GHz (poleg 2,4 in 5 GHz) za dodatno pasovno širino in s tem za doseganje višjih hitrosti. Eden od fizičnih priključkov podpira hitrosti do 2,5 Gb/s. Trojica naprav stane 410 evrov (z upoštevanim slovenskim DDV-jem).

Linksys Atlas Pro 6 Velop

Še en komplet treh “satelitov” s podporo za Wi-Fi 6. Prav tako omogoča do sto priključenih naprav, vsaka od dostopnih točk pa ponuja štiri priključke Ethernet. Komplet stane dobrih 300 evrov.

TP-Link Deco X50-4G LTE

Izvedba dostopne točke oz. usmerjevalnika X50, ki hkrati podpira še povezovanje v omrežja LTE. Torej naprava, ki jo lahko uporabite, če imate naročnino na podatkovni mobilni internet, najsi bo za primarni dostop do interneta ali za rezervnega. Seveda lahko k tej napravi dodate še druge satelite Deco za prepleteno omrežje. Stane malenkost čez 200 evrov.

TP-Link Archer TX20U Plus

Za osebne računalnike, ki ali nimajo vgrajenega vmesnika za brezžično omrežje ali je ta starejšega datuma, je potrebno dodati nekaj sodobnega. Kot je tale “kartica” s podporo za Wi-Fi 6, ki se jo priključi na USB. Stane slabih 34 evrov.

Eufy SoloCam S40

Zelo zanimiva varnostna kamera, saj se priključi v domače brezžično omrežje in napaja prek sončnih celic, seveda z vgrajeno baterijo, zato je po montaži ni več treba sneti. Tudi sicer deluje zelo dobro. Znižana je na dobrih 140 evrov.

TP-Link Tapo C420S2

Komplet dveh kamer z razločljivostjo 1440p, obljubljenim polletnim trajanjem baterije in zelo dobrim nočnim vidom. Dobite ju za nekaj več kot 170 evrov.

Miške

Razer Viper Ultimate s polnilno postajo

SteelSeries Rival 650

Logitech G PRO Wireless

Logitech G903 LIGHTSPEED

Avdio

Jabra Elite 7 Pro

Popolnoma brezžične slušalke, ki za dobrih 130 evrov nudijo skoraj vse, kar od takega izdelka pričakujemo – dober zvok in dušenje hrupa, možnost hkratne povezave z dvema napravama (bluetooth multipoint), polnjenje prek USB-C in spodobno trajanje baterije, udobno nošenje in aplikacijo z veliko možnostmi.

Jabra Elite 4 Active

Skoraj pol cenejše slušalke, ki sicer nimajo možnosti večtočkovnega povezovanja, še vedno pa nudijo zelo v redu zvok in dušenje hrupa, hkrati pa so prilagojene za vadbo, torej zdržijo več potenja.

Realme Buds Air 3

Še vedno z naskokom najboljši nakup med popolnoma brezžičnimi slušalkami. Za manj kot 50 evrov dobite skoraj popoln nabor funkcionalnosti in zelo soliden zvok.

Technics EAH-AZ40

Udobne in zvočno zelo dobre slušalke z večtočkovno povezavo, žal pa ne nudijo aktivnega dušenja hrupa. Kljub temu solidna izbira za približno sto evrov.

Sony WH-1000XM4

Slušalke, ki jih ni treba posebej predstavljati. Verjetno še naprej najboljša izbira med čezušesnimi z aktivnim dušenjem hrupa, še posebej za približno 225 evrov.

Pametni telefoni

Nothing Phone (1) 8/128 GB

Prvi model podjetja, ki je zasnoval nekdanji sodirektor Oneplusa. Kot smo ugotovili na našem kratkem preizkusu, ponuja precej za svojo ceno, kar še toliko bolj velja, če je ta znižana za sto evrov.

Google Pixel 6a (+ Chromecast z Google TV HD)

Oneplus 10 Pro 12/256 GB

Sony Xperia 5 IV

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 6/128 GB

Razno

Pametna GPS-zapestnica Fitbit Charge 5

Športna ura Polar Vantage M2

Xbox Serije S

Malo manj zmogljiva konzola aktualne generacije, ki jo v tej akciji dobite za približno 225 evrov.

DJI Action 2

Zanimiva, modularna akcijska kamera je v kompletu glavnega modula in sprednjega zaslona na voljo za približno 285 evrov.

Grafična kartica MSI Radeon RX 6650 XT

Ure in druge naprave Garmin.

Kabli, polnilniki, zunanje baterije in drug pribor znamke Anker.

Kabli, polnilniki in drug pribor znamke Belkin.

Kamere, pametni termostati in druge naprave za vzpostavitev pametnega doma.

Svetlobne plošče Nanoleaf (morda ste jih že opazili v katerem od naših videov).

Seznam bomo verjetno še dopolnjevali, zato se splača še kdaj pokukati v ta članek.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
8 komentarjev
  • Matjaž, dobri predlogi! Sam sem se ustavil na začetku, pri ruterjih in omrežjih mesh, pa pogrešil znamko Asus. Pred tremi leti sem kupil njegov AC2900 Dual Band Gigabit Router, ki menda podpira prepleteno omrežje, in bi mu zdaj rad dodal še eno ali dve – kaj že? no, pač tisti kocki ali valja ;). Ampak, ali se Asus s tem ne ukvarja več? Je kaj ali naj raje vzamem priporočeni TP Link?

    • Se ukvarja, vendar so njegove naprave najmanj dvakrat dražje od TP-Linkovih ali Linksysovih, pa tudi ničesar ni v tokratni akciji, zato tudi ne med predlogi. Tole je en primer, za moj okus absolutno predrago.

  • Kako je pa s 5g omrežjem v Sloveniji za Pixel 6a? V enem izmed vaših člankov se mi zdi, da je pisalo, da ne deluje (a samo pri enem izmed operaterjev ali pri vseh?)? A v tem primeru deluje vsaj 4g? hvala za info

  • se splača kupiti kakšno tablico v rangu 300€? Nekako smo prišli do spoznanja, da bi nam prišla prav. Bila bi pa za družinsko uporabo, youtube, filmi, malo igranja nezahtevnih iger…
    kakšno priporočilo?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.