Cenejši klici, nižja poraba baterije in nič več kartice SIM
PR 10. junija 2021 ob 10:07

Uporabnikom Softneta, ki je z lastnim omrežjem prisotno v kar 17-ih državah po vsem svetu, bodo odslej na voljo tri nove storitve. Prva »sliši« na ime VoWiFi (Voice over WiFi). »S to storitvijo bodo poslovni uporabniki v državah zunaj Evrotarife klicali ceneje. Dohodni klici so brezplačni, odhodni klici na običajne slovenske telefonske številke pa se obračunajo po domači tarifi oz. glede na naročniški paket črpajo iz zakupljenih količin,« je storitev opisal Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet. Na ta način bomo lahko komunicirali tudi brez signala mobilnega omrežja, potrebno bo samo brezžično omrežje Wi-Fi. »VoWiFi lahko uporabljamo celo v najbolj oddaljenih kotičkih sveta. S povezavo v omrežje Wi-Fi mobilni telefon deluje, kot da bi bil prijavljen v domače mobilno omrežje,« je dodal Boštjančič.

Hitrejša vzpostavitev klica

Druga novost je VoLTE (Voice over LTE), ki glasovno storitev iz 2G in 3G omrežja prenaša na LTE in 4G, kar pomeni, da ta postane digitalizirana IP-storitev. Glavne prednosti VoLTE so predvsem v tem, da omogoča govorne storitve, kjer je LTE signal, ne pa 2G ali 3G. Velika prednost je tudi zvok HD, potem pa sta tukaj še nižja poraba baterije in hitrejša vzpostavitev klica, saj telefonu ni potrebno izvajati prehoda iz LTE omrežja na omrežje 2G/3G.

Brez klasične kartice SIM

Uporabniki v prihodnje ne bodo več potrebovali klasične SIM kartice. Prihaja nova, »sveža« kartica eSIM, ki bo nadomestila klasično kartico v fizični obliki. »To seveda pomeni ogromno tehnološko novost, saj vam v svojo novo napravo ne bo več treba vstavljati kartice SIM, ampak boste prejeli QR-kodo, ki jo preprosto poskenirate in namestite eSIM na svojo napravo,« je opisal direktor podjetja Softnet. ESIM bo v napravi zavzela manj prostora, prav tako nam ne bo treba več skrbeti, ali imamo pravo velikost kartice SIM. »Z eSIM lahko zamenjamo mobilno napravo ali operaterja v le nekaj sekundah,« je še poudaril Boštjančič.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja