Če ne veste, kaj početi ob zimskih večerih (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 8. decembra 2021 ob 06:56

Saj ne, da ne bi imeli v tem veselem času česa početi, pa vendarle. Zimske praznične večere si popestrite z zanimivimi vsebinami iz Telemachovega Video kluba, ki so vam preprosto na voljo z nekaj pritiski na daljinec sprejemnika EON!

Lani sem jo označil kot najbolj unikatno znanstvenofantastično serijo, kar je Volčja vzgoja nedvomno bila (IMDb ocena 7,5). Februarja prihodnjega leta se nam obeta druga sezona, zato je skrajni čas, da si deset epizod sploh prvič ogledate, če jih še niste, ali osvežite spomin. Serija namreč sodi med tiste redke stvaritve, ki jih ni greh pogledati večkrat. Najdete jo v razdelku HBO OD, skupaj s še eno zanimivo serijo.

Rimska zasedba britanskega otočja je vir zgodb in legend. Predvsem slednje so z dobršno mero fantazije izkoristili scenaristi serije Britanija (Britannia, IMDb ocena 6,8). Surova in napeta epska drama v tretji sezoni še naprej spremlja rimsko zavzetje. A ne pričakujete dokumentarne serije, niti zgodovinskih likov, kot je bila keltska kraljica Boudika. Neusmiljeni in pretkani general Avlus Plavcij je bolj odločen kot kdaj prej, da bo zavzel mitološko deželo na skrajnem severnem koncu rimskega cesarstva. Uspelo mu je razbiti skupnost vplivnih druidov, vendar se mu resnična naloga vse bolj izmika. Da bi ujel in usmrtil Izbranca. Medtem se Cait, pretresena zaradi dogodkov v prejšnji sezoni, muči s svojim poslanstvom.

HBO je v začetku decembra premierno predvajal spektakel Godzila proti Kongu (Godzilla vs. Kong, IMDb ocena 6,4), film pa je na voljo v funkciji pogleda za nazaj oziroma v razdelku HBO OD. Če se zamudili nekaj zadnjih inštalacij Godzile vam verjetno ni jasno, kaj so Titani in kako sta bitji iz naslova povezani, še manj, da je v votli zemlji še en svet. Svet čudnih bitij od katerih so nekatera prešla na zgornjega. Godzila in Kong se zato ne marata. Alfa je lahko samo eden. Da bi bila mera polna, se v naravne zakone vmeša človek, ki želi ljudem s pomočjo mehanične pošasti povrnitvi vlogo dominantne vrste. Film je poln akcije in tozadevno gledljiv, toda nikar ne pričakujete poglobljenega razodetja o čemerkoli.

Ljubitelji bolj normalnih vsebin, torej brez fantazije in fantastike, boste prišli na svoje s tretjo in zadnjo sezono serije Nasledstvo (Succession, IMDb ocena 8,7), v kateri Logan Roy in njegovi štirje otroci vodijo enega največjih medijskih ter zabavnih konglomeratov na svetu. Serija spremlja člane družine Roy, ki razmišljajo o poslovnih potezah, ki jih bodo potegnili po odločitvi očeta, da se umakne iz podjetja.

Od 1. decembra dalje si lahko v razdelku AMC ogledate tretjo sezono serije Ubij Eve (Killing Eve, IMDB ocena 8,2). Posneta po romanih Luka Jenningsa in spremlja Villanelle, psihopatsko morilko ter Eve z nalogo, da jo ujame. Dve izjemno inteligentni ženski, ki sta do enake mere obsedeni druga z drugo, se spopadeta v epski igri mačke in miši.

Prav tako ne smete zamuditi izjemne drame Mavretanec: Dnevnik iz Guantanama (The Mauritanian, IMDb ocena 7,5), ki bo od 20. decembra na voljo v razdelku Cinestar Premiere Plus. Prejemnica dveh oskarjev, Jodie Foster, nastopa v vlogi odvetnice Nany Hollander, ki prevzame primer Mohameda Oulda Slahija, obtoženega, da je najel teroriste, ki so izpeljali teroristični napad 11. septembra.

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.