Brezrobi telefoni in druge najboljše ponudbe Gearbesta
Matjaž Ropret 29. novembra 2017 ob 14:12

Tudi po kitajskem nakupovalnem prazniku, črnem petku in kiberponedeljku se v spletni trgovini Gearbest najde marsikaj nakupa vrednega. Nekaj izpostavljenih izdelkov in kod za popuste sledi spodaj. Tokrat pa se velja osredotočiti na konkretno kategorijo, to so telefoni, ki so se na sprednji strani skoraj povsem otresli robov okrog zaslona. Jasno smo že povedali, da gre celotna industrija v to smer, o tem smo zdaj že lahko povsem prepričani. Je pa še vedno velika večina tovrstnih mobilnikov v zgornjem cenovnem razredu. Od cenejših smo do zdaj videli LG Q6, prihaja še Huawei Mate 10 Lite, ki se zdi kar obetaven. So pa tudi še cenejši modeli, nekateri med njimi strojno občutno bolje opremljeni kot omenjena dvojica.

Eden od teh, ki ga smiselno izpostaviti, je Umidigi S2 Pro. Njegovi snovalci se hvalijo s kar 90-odstotno izkoriščenostjo sprednje strani z ekranom. Ta je vrste LCD, dobavlja ga Sharp, kar verjetno pomeni zgledno kakovost, in ima diagonalo šest palcev ter “nategnejeno” polno visoko ločljivost (1080 x 2160). Poleg velikega zaslona se telefon ponaša še z ogromno baterijo, saj ta premore kar 5100 mAh, to pa bi moralo ob ne najhujšem procesorju zadoščati za kar nekaj časa uporabe. Dva dni med dvema polnjenjema ne bi smel biti problem. Sam telefon je kovinski in ima osnovno zaščito proti poškropitvi, kar pomeni, da mu kakšen dež ali snežinke ne bi smele škodovati. Kljub kovini, velikosti in orjaški bateriji se masa ustavi pri še znosnih 186 gramih. Čitalnik prstnih odtisov je pričakovano na zadnji strani, ponuja pa telefon še prepoznavo obraza. Zagotovo bistveno manj sofisticirano od Applove.

Tudi nekatere druge lastnosti tega izdelka so na višjem nivoju kot jih v nižjem ali srednjem cenovnem razredu srečujemo po bolj uveljavljenih znamkah. Delovnega pomnilnika je šest gigabajtov, shrambe 256 GB, mogoče pa jo je še povečati s kartico microSD. Fotoaparat ima dve očesi, pod enim je glavno tipalo s 13 milijoni točk, pod drugim pomožno s petimi milijoni. O kakovosti težko ugibamo, verjetno pa je nekje na ravni drugih v tem cenovnem razredu. Malo manj razveseljiv je procesor, Mediatekov osemjedrni Helio P25, ki sodi nekako v vrh spodnjega zmogljivostnega razreda. Podpira pa LTE s hitrostmi do 300 Mb/s. In tudi vsa tri v Sloveniji uporabljana frekvenčna območja za LTE. Poleg čipovja bi utegnila biti pomanjkljivost še odsotnost NFC-ja, ki ga specifikacije ne omenjajo, in izhoda za slušalke.

Vseeno se zdi, da kupec modela Umidigi S2 Pro za 255 evrov dobi kar veliko telefona. Skupna cena z davkom nanese približno 320 evrov, kar je še vedno v redu za opisane lastnosti. Obstaja pa še nekaj deset evrov cenejša izvedba Umidigi S2. Ta ima zaslon z nižjo ločljivostjo, malce počasnejši procesor in kombinacijo 4/64 GB pomnilnika. Še vedno zanimiv telefon, a različica Pro je vsekakor bistveno zmogljivejša in tudi ponuja precej boljšo vrednost za ceno.

Gearbest Umidigi S2 ProUmidigi S2 Pro

Vmesna alternativa tema dvema je Elephone S8. Ta ima resda še zaslon s “starim” razmerjem 16:9, vendar z ločljivostjo 1440 x 2560. Pod njim pa čitalnik prstnih odtisov in ostali trije robovi so minimalni. Tudi procesor Helio X25 je zmogljivejši. Je pa pomnilnika manj kot pri S2 Pro in telefon je zaradi drugačnega razmerja stranic širši.

Gearbest Maze Alpha
Maze Alpha

Ta pa je še posebej zanimiv, ker ga lahko kupiš iz evropskega skladišča, se pravi brez “carine”. In s kodo CZwarehouse18 ga dobiš za 166 evrov. Ponuja pa med drugim enak procesor kot Umidigi S2 Pro, šestpalčni zaslon polne visoke ločljivosti in šest gigabajtov pomnilnika. S štirimi gigabajti pomnilnika in kodo CZwarehouse21 stane samo 141 evrov (skladišče EU-5).

Da pa ne bodo samo telefoni, je tukaj še nekaj drugih izdelkov z atraktivnimi cenami.

Gearbest Tanix T3 TV Box
Tanix T3 TV Box

Večpredstavnostni predvajalnik, temelječ na Androidu, primeren za Kodi, s kuponom NLBF112426 stane manj kot 20 evrov, torej ni podvržen obdavčenju.

Gearbest Akcijska kameraAkcijska kamera

Majhna, lahka in poceni akcijska kamera Xiaomi. Snema v 4K in jo je mogoče prek bluetootha krmiliti s palico. Koda GBXMMJ1129 ohranja ceno pod 80 evri, če se slučajno v osnovi spremeni.

Gearbest DJI Mavic Pro Platinum
DJI Mavic Pro Platinum

Odličen snemalni dron, tokrat v izboljšani, tišji različici Platinum, je s kodo CMondayNLSI07 znižan na 915 evrov. Z davkom vred ga tako dobiš za približno 1140. Število kosov je izjemno omejeno.

Gearbest Xiaomi Air 12
Xiaomi Air 12

Prenosnik, kakršnih se večina proizvajalcev izogiba. Na pogled premijski, a z ne najbolj zmogljivimi komponentami, da je lahko cena privlačna. Danes ob polnoči začne veljati koda cybermonday64 in z njo bo reč na voljo za 430 evrov, celokupno tako malo čez 500. To pa je odlično za prenosnik z zaslonom full hd, procesorjem core m3 in diskom SSD 256 GB.

Gearbest Vernee M5Vernee M5

Simpatičen poceni telefon, ki bo ob 23h s kodo cybermonday62 še cenejši, saj bo stal približno 82 evrov!

Gearbest ZTE Axon 7 Mini
ZTE Axon 7 Mini

Mini je pri tem izdelku pravzaprav le cena. Dobro, malce je res manjši od večino ostalih današnjih telefonov. Toda opremljenost je dobra, procesor srednjega razreda, resda malce starejši, zaslon full hd, trije gigabajti pomnilnika, fotoaparat s 16 milijoni točk. Kupon ZTEBLACK ceno zniža na 102 evra.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja