Brez interneta bi bile v epidemiji koronavirusa ekonomske posledice enormne
PR 19. maja 2021 ob 09:38

»Epidemija koronavirusa je spremenila naša življenja. Obenem je dokazala, da praktično brez telekomunikacij, torej interneta, mobilnih telefonov in televizije ne gre. V tem času je najpomembnejši postal splet, in sicer bolj kot kadarkoli doslej. Če povem drugače, splet je bil takoj za zrakom, vodo in elektriko na četrtem mestu »nujnih« stvari za človeštvo,« je ob svetovnem dnevu telekomunikacij in informacijske družbe izpostavil Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet.

V praktično vsako gospodinjstvo

Poslovno in družbeno življenje se je v veliki meri preselilo na splet, bilo je vse več dela in izobraževanja od doma. Pogosteje so se uporabljale različne izobraževalne platforme in videokonferenčna orodja. »Treba se je zavedati, da če ne bi bilo spleta, njegove razširjenosti v praktično vsako gospodinjstvo, aplikacij in IP telefonije bi bile tudi ekonomske posledice po svetu enormne. Samo pomislimo, kaj bi se zgodilo, če teh del, ki so jih podjetja lahko opravljala na daljavo, ne bi mogla izvajati. Posledično bi prišlo do katastrofalne gospodarske situacije,« je izpostavil direktor podjetja Sofnet, ki je prisotno v kar 17-ih državah na treh celinah.

Zaposlovanje na daljavo

V korona času so se podjetja srečevala s številnimi izzivi, tudi ko je govora o zaposlovanju. Glede na to, da Softnet deluje po celem svetu in da potovanja niso bila možna, so našli rešitev in pričeli zaposlovati na daljavo. »Skoraj 10 ljudi smo že zaposlili preko spletnih aplikacij, in sicer prek Skypa in Zooma. Človeku, ki ga vidiš prek ekrana, zaupaš na daljavo, ga zaposliš in mu daš pooblastila in naloge. Zaenkrat imamo s takšnim načinom zaposlovanja same pozitivne izkušnje,« je dodal Andrej Boštjančič, ki meni, da svet tudi po končani epidemiji nikoli ne bo več takšen, kot je bil pred njo. »Del navad, ki smo jih sedaj v tem času nekako sprejeli, bo tudi po epidemiji ostal. Več bo sestankov na daljavo, dela od doma in spletnega nakupovanja,« je zaključil Boštjančič.

Avtor PR
mm
Prebral(a) si sporočilo za javnost ali zgodbo oglaševalca. Morda je koristno, za naše mnenje o dotični storitvi ali izdelku pa spremljaj avtorske članke.
PR - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja