Bomo zaradi koronavirusa (končno) lahko delali od doma?
Marjan Kodelja 13. marca 2020 ob 06:15

Zdaj, ko se tudi šefi bojijo okužbe s koronavirusom, so gotovo dovzetnejši, da ti dovolijo delo od doma. Kaj to pomeni, na kaj moraš biti pripravljen in kaj potrebuješ?

Delo od doma je najbolj prožna oblika zaposlitve, vendar ni primerna za vsa delovna mesta, za vse poklice. Uradnik, delavec v pisarni, programer lahko vse dni preždijo doma, pa bo delo opravljeno. Informatik podobno, čeprav mora vsaj enkrat do dvakrat na teden biti na delovnem mestu, da opravi, česar od daleč ne more. Ne moreta pa od doma delati zdravnik ali zidar. Kjerkoli pa je takšna oblika dela možna, potem dokazano prinese prednosti delavcu, pa tudi delodajalcu. 

Niso vsi delodajalci navdušeni nad delom na domu, morda tudi zato ne, ker ne verjamejo, da bi bili zaposleni enako produktivni, kot so pod njihovim budnim nadzorom. Strahovi nimajo prave osnove, res pa je, da tudi vsi delavci zaradi pomanjkanja samodiscipline niso primerni za takšno delo. V krizi pa tudi hudič muhe žre, pričakovati je, da bo v naslednjih mesecih tovrstnega dela veliko več. Da pa poteka optimalno, morajo biti izpolnjeni nekateri pogoji, med katerimi izstopa disciplina in šele nato tehnološka opremljenost.

Če niste samodisciplinirani, tega raje ne počnite!

V domačem okolju je veliko stvari, ki vas bodo zmotile in preusmerile pozornost. A ne bi bilo bolje ležati na kavču pred televizorjem, kot pa sedeti za zaslonom računalnika? To pa še zdaleč ni najhuje. Če so doma še drugi družinski člani, bodisi stari starši, boste deležni motenj. »A ti si doma, verjetno imaš čas, bi lahko naredil tole in skočil še tja?«. Znati morate reči ne, saj ste v službi. Samo disciplina je namreč osnova, da ste lahko tudi doma produktivni kot na delovnem mestu. Če je nimate, potem niti ne poskušajte in raje še naprej pridno vsakodnevno hodite v pisarne. 

Ste v službi, čeprav doma!

Najbolje je, če imate doma ločeno sobo – pisarno, v katero stopite ob uri, v kateri se običajno odpravljate od doma. A ne ravno v pižami in copatih. Bistvo dela na domu je namreč v ritualu. Oblecite in obujte se, kot da greste ven, saj boste s tem podzavestno razmejili zasebno od poslovnega. Ko delate, naj bo delo v ospredju. Ko je čas za odmor, si ga vzamete, a naj bo urnik enak urniku, ki ga imate v pisarni. Pomembno je, da si vzamete krajše premore, ko se odmaknete od zaslona, da odpočijete oči in pretegnete ude. 

Kadar ni mogoče anektirati sobe, določite primeren kotiček, kjer vas bodo drugi čim manj motili. Dopovejte jim, da ste zanje dostopni ravno toliko, kot kadar ste v pisarni. Važno je, da razumejo in vas ne motijo, še posebej manjši otroci. Zato pa se boste morali bolj kot običajno potruditi, da najdete ravnovesje med zasebnim in poklicnim življenjem. Prednost dela od doma je tudi prilagodljivost, zato boste kakšen dan delali več kot priporočenih osem ur. Nikar pa teh »nadur« ne vrzite skozi okno. Upoštevajte jih že naslednji dan in takrat delajte manj, saj ni nobene potrebe, da bi doma delali več. 

Ločena naj bo tudi oprema

Kadar vas na delo od doma napoti delodajalec in če ta podpira takšno obliko dela, potem je prav, če zahtevate tudi vso potrebno opremo. Izjemo je namreč pomembno, da zelo hitro ocenite, kaj vse potrebujete, da ste tudi na domu enako učinkoviti kot v pisani in to tudi zahtevate. Najmanj službeni prenosni računalnik, dodatni kakovostni monitor, tipkovnica in miška. Verjemite, da če ves čas delate od doma, potem je strošek za delodajalca nižji, kot če mora poleg opreme plačevati še poslovni prostor. Za službene namene raje ne uporabljajte domačega računalnika, še posebej če ga uporabljajo tudi drugi. Prav tako je pomembna dobra miza in stol, raje niti ne poskušajte celega delovnega časa presedeti za jedilno mizo na kuhinjskem stolu ali celo na še manj ergonomsko primernem kosu pohištva. Hrbtenica vam ne bo hvaležna. 

Če drugače ne gre in boste morali tudi za delo uporabljati zasebno opremo, postavite jasen urnik njene uporabe. Ko je na primer domači prenosnik priključen na večji zaslon, je čas za delo, ko ga imate v naročju, pa za zabavo. Ni tudi odveč, če v operacijskem sistemu dodate še službeni uporabniški račun. Tudi s tem boste dodatno razmejili zasebno od poslovnega. 

Varna povezava in programska oprema

Potrebne programe oziroma dostop do poslovnega sistema podjetja pa vam kajpada mora omogočiti delodajalec. Verjetno bo tudi zahteval, da ste med delovnim časom s podjetjem povezani prek navideznega zasebnega omrežja (VPN), kajti le v tem primeru bo varnost enakovredna varnosti v pisarni. Samo tako imate lahko tudi od doma dostop do vsega na enakovreden način kot prek službenega računalnika v poslovnem omrežju podjetja. To pa pomeni, da lahko delate enako učinkovito oziroma produktivno ne glede na lokacijo. Poleg omenjenega pa je pomembno tudi, da imate hitro podatkovno povezavo v obe smeri. Ko namreč delate od doma, podatke tudi posredujete v poslovni sistem. Kadar je teh veliko, hitrost prenosa podatkov v smeri od uporabnika pa prenizka, boste zato delali počasneje. Zato pa potrebujete najmanj 10 Mb/s ne glede na smer.  

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Komunikacija in skupinsko delo je pomembno opravilo večine poklicev. Opravite pa ga lahko tudi brez fizične prisotnosti. Namesto, da se skupina zbere v sejni sobi in opravi sestanek, to lahko storite navidezno preko računalnika, video konferenčnega sistema in s souporabo datotek. Orodji je cel kup, katera pa boste uporabili, je odvisno od tega, kaj ima na razpolago delodajalec.

Naslovna fotografija: Deposit Photos

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.