Bo Pixel za Google uspešnejši kot je bil Nexus?
Matjaž Ropret 4. oktobra 2016 ob 16:19

Google bo nocoj predstavil nove telefone in druge naprave in po napovedih dobro obveščenih upokojil modelno družino Nexus. Po novem naj bi tudi telefoni, tako kot prenosniki in tablice imeli oznako Pixel. Izginila naj bi tudi znamka proizvajalca, ki je menda HTC, in vse skupaj bo še bolj googlovsko kot doslej. Pri Googlu naj bi se nadejali tudi večjega prodajnega uspeha.

[infogram id=”33cbdfbe-706b-46a3-8b79-381aede4a1a9″ prefix=”LaE”]

Kot kažejo zgornji podatki analitske hiše IDC, Nexusi niso bili med večjimi hiti v svetu mobilne telefonije. Še največje številke sta pred leti dosegla Samsungova modela, vsi ostali so se ustavili pri približno dveh ali treh milijonih prodanih primerkov. Tudi v primerjavi s siceršnjimi paradnimi modelnimi družinami teh proizvajalcev, so bili Nexusi dokaj slabo prodajani. Kolikor toliko uspešna sta bila v primerjavi s svojimi izdelki le Motorola in LG.

[infogram id=”4efb722a-0891-48fc-bce5-1ea28414ef61″ prefix=”SGp”]

 

 

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja