Avgusta smo v pričakovanju ZMAJEV (#videonapovednik)
Marjan Kodelja 7. avgusta 2022 ob 13:06

Avgust bo pester tudi pred televizijskimi ekrani. Sploh za Telemachove naročnike, saj bodo preko programa HBO in video kluba lažje spremljali prigode rodbine jezdecev zmajev!

Tudi če niste pretirani ljubitelj fantazijskih sag, boste meseca avgusta v video klubu zagotovo našli zanimive nove vsebine. Nekaj jih omenjamo v nadaljevanju.

Ljubitelji po vsem svetu priljubljene serije Igra prestolov nestrpno pričakujejo 22. avgust, ko je napovedana svetovna premiera nove serije Zmajeva hiša. HBO OD in HBO Max ekskluzivno prinašata 10 epizod, posnetih po romanu Ogenj in kri Georgea R. R. Martina, ki govori o Hiši Targaryen. Dogajanje v seriji je postavljeno 200 let pred zgodbo iz slavne serije Igra prestolov.

Cinestar Premiere Plus predstavlja novi film hollywoodskega zvezdnika Nicolasa Cagea z naslovom Svinja, ki bo v Video klubu EON na voljo 22. avgusta. Nicolas Cage v filmu prevzame vlogo osamljenega gobarja, ki živi s svojo svinjo, izurjeno za iskanje tartufov. Njegov vsakdan pokvari nenavadna ugrabitev, ko mu neznani napadalec ugrabi žival. Nato se poda na lov, ki ga ne smete zamuditi.

IMDB Ocena: 6,9

Za ljubitelje zgodb o družbenih spremembah in priložnostih, ki so spreminjale svet v 70. letih prejšnjega stoletja, Pickbox Now avgusta prinaša premiero nove serije Mogotci. Ta spremlja skupino najboljših prijateljev, ki živijo svoje deskarske sanje na s soncem obsijanih avstralskih plažah. Vznemirljiva serija je postavljena v čas spolne revolucije in velikih družbenih sprememb.

IMDB Ocena: 5,3

Spremembe podnebja postaja vse bolj priljubljena tematika znanstvenofantastičnih vsebin. V filmu 2067 je Zemlja na robu propada. Po letih, ko se ni skoraj nič ukrenilo glede podnebnih sprememb, je rastlinsko življenje izumrlo in kisika je vse manj, človeštvo pa pesti Bolezen. Zdravila ni na vidiku, človeštvo pa gleda v prihodnost z upanjem, da bodo ljudje lahko še naprej živeli in našli rešitev za pomanjkanje kisika. Chronicorp, ki je svetovni vodilni dobavitelj sintetičnega kisika, je naredil kvantni časovni stroj, s katerim lahko prideš v prihodnost in se povežeš s potomci. Iz prihodnosti so dobili sporočilo. Kdo ga je poslal? Je za človeštvo še upanje?

IMDB Ocena: 4,9

Animirani film Dip: Raziskovalec globin se podobno dotika prihodnosti. Leta 2100 so ljudje pustili Zemljo, kolonija pisanih bitij pa še vedno živi v najglobljem breznu oceana. Pustolovska mlada hobotnica Dip je zadnja svoje vrste in živi v globini s svojima neločljivima prijateljema, načitano in nerodnim ribakom Ivom ter z nevrotično kozico Lizo. Ko jim nesreča uniči dom, pošlje čuvaj brezna Kraken Dip in njene prijatelje na nevarno pot, da bi vsem poiskali novo domovanje. Pri njihovi nalogi se jim pridruži še Mora in skupaj bodo obiskali neverjetne kraje, kot so potopljeni New York, Titanik in Arktika.

IMDB Ocena: 4,2

Avtor Marjan Kodelja
mm
Marjan se s tehnološkim novinarstvom ukvarja od leta 1997 in v tem času je videl že mnogo stvari, ki se nikoli niso uveljavile ali pa so imele kratek čas trajanja. Začel je pri računalniški reviji Moj mikro in ter 2000 postal njen urednik. Veliko kasneje je bil urednik naprej tednika Stop in nato še tednika Vklop, trenutno pa kruh služi s pisanjem tehnoloških člankov.
Marjan Kodelja - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.