Aplikacija A1 Xplore TV še za androidne televizorje
Matjaž Ropret 5. aprila 2023 ob 09:45

Televizijska aplikacija A1 Xplore TV je zdaj na voljo tudi za televizorje in predvajalnike z operacijskim sistemom Android. Tako so v A1 vendarle »pokrili« vse pomembne platforme pametnih televizorjev.

V A1 so aplikacijo za televizorje, ki nadomesti zunanji sprejemnik (»box«), predstavili lani. Sprva je bila na voljo za televizorje LG (operacijski sistem WebOS) in Samsung (Tizen), kmalu zatem še za Hisense (Vidaa). Manjkala je podpora za Android, ki bi jo, glede na aplikacijo za manjše naprave (telefone, tablice), pričakovali najprej. Vendar so pri omenjenem operaterju ocenili, da so tri druge platforme na slovenskem trgu bolj pomembne.

Zdaj je vendarle tu še aplikacija za Android TV oz. Google TV – sistema sta v osnovi enaka, se pa razlikujeta po uporabniškem vmesniku in še nekaterih podrobnostih. Uporabljajo jo Sony, TP Vision (Philips), Xiaomi, TCL ter še nekaj manj pomembnih proizvajalcev, seveda pa ju najdemo tudi na mnogih večpredstavnostnih predvajalnikih, kot so Chromecast z Google TV, Mi TV Box ali Mi TV Stick. Na napravi mora biti za delovanje nameščena najmanj različica Android TV 9.

Aplikacija sama je funkcionalno enaka ne glede na platformo. Ponuja seveda ogled v živo in za nazaj, do sedem dni, ter videoteko. Število programov in nabor vsebin za ogled na zahtevo pa sta odvisna od izbranega naročniškega paketa.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Naročniki se sicer lahko odločijo, ali bodo vsebine na velikem zaslonu spremljali s pomočjo zunanjega sprejemnika ali prek aplikacije. Uporaba ena od teh dveh možnosti je vključena v naročniški paket, za »dodaten zaslon« pa potrebno doplačilo k naročnini. Za box mesečni najem stane štiri evre, uporaba aplikacije pa dva evra na mesec.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
3 komentarji
  • Lastim si Philipsov android tv. Zgoraj omenjene aplikacije ne dobim na google play. Ko v iskalnik vnesem a1 xplore tv se mi pojavi napis “APLIKACIJA A1 XPLORE TV GO RAZVIJALCA A1 SLOVENIJA NI NA VOLJO V GOOGLE PLAY V TEJ NAPRAVI”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja