Amazonov The Grand Tour si je že mogoče ogledati z ameriško naročnino
Matjaž Ropret 18. novembra 2016 ob 13:16

Amazon je, kot smo pisali, napovedal globalno dostopnost njegovega avtomobilističnega šova The Grand Tour (TGT) z Jeremyjem Clarksonom, Richardom Hammondom in Jamesom Mayjem. V bistvu si je mogoče oddajo, prva epizoda je na voljo od danes naprej, že ogledati z ameriško naročnino na Prime Video. A ostaja nekaj odprtih vprašanj in manjših preprek.

Iz Amazona so sporočili, da si lahko gledalci, ki nestrpno čakajo na The Grand Tour in niso iz ene od držav, kjer je na voljo storitev Prime Video, »začasno« omislijo ameriško naročnino nanjo. Torej na naslovu amazon.com. Ko sem tam vpišejo s svojim računom pri tem spletnem trgovcu in poklikajo naročnino – trenutno stane 79 namesto 99 dolarjev – lahko potem nemoteno gledajo novo oddajo. Brez VPN-ja ali kakšnega drugega obvoda. Še vedno pa ne morejo zagnati nobenega drugega videa (filma ali serije) v ponudbi. Kdor to naročnino klikne prvič, bi mu moralo začeti teči enomesečno preizkusno obdobje, v katerem jo je mogoče tudi brez stroškov prekiniti. Amazon bo sicer verjetno s kreditne kartice pobral dobrih 73 evrov, ki pa bi jih potem morali dobiti nazaj. Obljubljajo pa prenos na novo naročnino, ko bo decembra skoraj povsod po svetu dostopen The Grand Tour. Kakšna bo tista naročnina in kaj vse bo vključevala, še niso povedali. Vsekakor upamo, da bo cenejša.

Na telefonu je najprej treba namestiti Amazon Underground.
Na telefonu je najprej treba namestiti Amazon Underground.
Potem pa še Amazon Video, kar je težji del postopka.
Potem pa še Amazon Video, kar je težji del postopka.

Video torej brez težav teče na računalniku, na telefonu se je do njega malo težje dokopati. Če gre uporabnik tam na Amazonovo stran, se vpiše in klikne na TGT, mu bo stran ponudila prenos aplikacije Amazon Underground. Za kar mora imeti v nastavitvah omogočeno nameščanje aplikacij iz neznanih virov. Ampak to še ni dovolj. Ta aplikacija potem ob kliku na videu znova preusmeri, tokrat na aplikacijo Amazon Video, ki je pa sistem zaradi »zemljepisnih omejitev« ne pusti namestiti. Rešitev je iskanje namestitvene datoteke drugje, denimo na strani apkpure. Ko od tam potegnemo aplikacijo in jo namestimo, ta že prepozna uporabnika in ogled se lahko začne tudi na telefonu (ali tablici). Na konzoli Xbox pa nam ni uspelo, čeprav je nanjo mogoče čisto legalno namestiti aplikacijo Amazon Video. Vendar je ta povezana z britanskim računom za Prime Video, ki pa ni isti kot ameriški in tokrat nič ne pomaga.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja