A1 televizijskim paketom dodaja storitev Voyo
Matjaž Ropret 12. januarja 2022 ob 11:05

Operater A1 Slovenija je vsem naročnikom paketov A1 Net+TV omogočil dostop do storitve Voyo, ki jo sicer za sedem evrov mesečne naročnine ponuja podjetje Pro plus, tudi izdajatelj televizijskih programov Pop TV, Kanal A, Oto in drugih.

Naročniki A1 na »trojčke«, ne glede na izbrano programsko shemo, bodo lahko do vsebin iz videoteke Voyo dostopali prek operaterjeve platforme. Konkretno to pomeni na sprejemniku televizijske storitve A1 Xplore TV, brez vpisovanja uporabniškega imena in gesla. Ne pa tudi v istoimenski aplikaciji za mobilne naprave oz. v spletnem vmesniku. Ključno je, da bo novost brezplačen dodatek, zaradi nje se cene paketov ne bodo spremenile.

»Ves čas poskušamo našim uporabnikom zagotavljati še večjo pestrost vsebin na zahtevo. Tako smo jim poleg lastne videoteke z več kot 10 tisoč filmi in serijami omogočili še dostop do videoteke Voyo,« so ob tem v pripravljeni izjavi povedali v A1 Slovenija. Zagotavljajo tudi, da ta obogatitev ponudbe ne predpostavlja kakšne spremembe v programskih shemah.

Uvrščanje »pretočnih« storitev v pakete, t. i. trojčke, sicer ni nova stratega. Nekateri že dolgo vsebujejo vsebine HBO, podobno kot Voyo je ponekod v operaterske videoteke integriran hrvaški Pickbox, ki izdaja tudi svoj televizijski program. V A1 so pred dvema letoma dodali program NBA TV, poleg opcije za naročnino na storitev NBA League Pass, drugod bi našli še kakšen tovrsten primer. Na netelevizijskem delu ponudbe sta A1 in Telemach lani ponudil glasbeni storitvi Xplore Music by Deezer in Tidal.

Storitev Voyo ponuja več kot devet tisoč ur vsebin, od resničnostnih šovov in drugih oddaj Pro plusa ter originalnih serij do tujih in domačih serij in filmov (ena novejših pridobitev je Bohemian Rhapsody), sinhroniziranih risank (s programa Oto), športnih prenosov (boks in druge borilne veščine, Moto GP, …) in spletne učilnice 5KA. Celotna ponudba ima ali slovenske podnapise ali sinhronizacijo. Omeniti velja denimo izbor filmov z Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe), med njimi 112, Adelino življenje, Bojevnica, Hiša, ki jo je zgradil Jack, Moj najboljši profil, Nažgani, Thelma in Tranzit.

Na voljo je tudi soliden nabor novejših slovenskih filmov in serij, kot so Čefurji raus, Naša mala klinika, Pr’ Hostar, Razredni sovražnik, Reka ljubezni, Sekirca v med, Šiška Deluxe, Usodno vino, Vse punce mojga brata in Za hribom. Tudi te je, prav tako kot naslove z Liffa, težko najti kje drugje, če pustimo ob strani senčne predele interneta.

V četrtek (13. januarja) na Voyo prihaja nova originalna serija Gospod profesor. Po opisu Pro plusa »zgodba o karizmatičnem profesorju, ki neukrotljivim dijakom pomaga pri premagovanju zahtevnih življenjskih ovir.« Nekonvencionalnega profesorja Sama Demšarja je odigral Jure Henigman, ključni del igralske (učiteljeske) zasedbe dopolnjujejo še Tina Vrbnjak kot profesorica Klavdija Jaklič, Saša Pavček, Branko Jordan in Gojmir Lešnjak – Gojc kot brezkompromisni ravnatelj Nikolić.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
17 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.