A1 skoraj podvojil količino gigabajtov v naročniških paketih
Matjaž Ropret 12. novembra 2020 ob 12:15

Naročniki operaterja A1 so danes deležni povečanja količin prenosa podatkov v paketih Go! In Svobodni. Pri enem – najcenejšem – paketu je na voljo tudi več minut in kratkih sporočil. Cene naročnin pa ostajajo enake.

»Zaradi trenutnih razmer je bolj kot kadar koli prej pomembno, da ostanemo povezani, tako poslovno kot z našimi najbližjimi. Zato smo povečali količine prenosa podatkov na obstoječih mobilnih paketih A1 Go! in starejših mobilnih paketih A1 Svobodni. Paketu A1 Go! XS pa smo povečali tudi količino klicev in SMS/MMS sporočil,« so zapisali v A1.

Najnižja vključena količina prenosa podatkov je po novem 3 GB, toda večina paketov ima na razpolago 50 ali več gigabajtov na mesec, količina pa gre vse do 200 GB. Natančne številke so v spodnji tabeli:

Količine, ki jih je mogoče brez doplačila porabiti znotraj Evropske unije, se niso spremenile, saj so tudi cene paketov ostale enake. Je pa ta del trenutno nekoliko manj pomemben, ker pač tičimo doma in večinoma ne hodimo v tujino.

Po porabljeni zakupljeni količini ima A1 nekoliko drugačno politiko od ostalih operaterjev. Uporabniku se samodejno vključi opcija »3 GB za 3 evre,« če še naprej uporablja mobilni prenos podatkov. V enem mesecu je opcija lahko aktivna največ trikrat, nato pa se prenos podatkov do konca meseca upočasni na 64 Kb/s. Opcijo je mogoče izključiti na paketih Kidz in Senior, na Go! In Svobodni pa ne. Predstavljam pa si, da bo zdaj še manj uporabnikov, ki jim vključena zaloga gigabajtov ne bi zadoščala.   

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.