A1 ponuja glasbo s partnerstvu z Deezerjem
Matjaž Ropret 7. decembra 2020 ob 14:02

Od danes je pri operaterju A1 Slovenija na voljo še ena novost. Podobno, kot je pred časom začel ponujati naročnine na tekme košarkarske lige NBA pred storitve NBA League Pass, jih odslej še na storitev pretočne glasbe Deezer. Glasbene knjižnice torej ne poskušajo več graditi sami, kot so lani poskušali z Xplore Music, temveč so se povezali z enim od štirih velikih ponudnikov pretočne glasbe.

A1 Xplore Music by Deezer je torej za potrebe trženja pri omenjenem operaterju preimenovana storitev Deezer. Ta ponuja več kot 56 milijonov skladb in omogoča ustvarjanje lastne zbirke glasbe, podkastov in seznamov predvajanj. Za Deezer to ni prvo partnerstvo s slovenskimi operaterji, pred leti je namreč francoski ponudnik sodeloval s Telekomom Slovenije.

Posamična naročnina stane 5,99 evrov na mesec, družinska za šest uporabnikov pa 8,99 evrov na mesec. To je enako kot neposredno pri ponudniku, razlika pa je seveda v tem, da naročnino plačaš prek iste položnice kot operaterjeve storitve ter jo skleneš ali prekineš znotraj sistema Moj A1. Tudi ostali trije iz velike četverice – Apple Music, Spotify in Youtube Music (Google) – za posamično naročnino zaračunajo enako. »Družinska« opcija pri Applu prav tako stane 8,99, Spotify za to možnost zahteva 9,99 evrov, Google pa je v Sloveniji ne ponuja. Novi naročniki bodo pri A1 prvi mesec naročnine dobili zastonj.

»Spletna platforma A1 Xplore Music by Deezer odpira svet glasbenih doživetij, v katerih lahko uživate brezskrbno in neomejeno, na vseh pametnih napravah in kjerkoli se nahajate, tudi brez povezave,« so zapisali v A1 Slovenija. Glasbo je mogoče poslušati z mobilnimi napravami s sistemom Android in iOS ter v spletnem brskalniku.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Morda je kdo že malo pozabil na opcije A1 Play Music in ostale, s katerimi ta operater – za dodatno plačilo – ne upošteva načel internetne nevtralnosti in nudi neomejen prenos podatkov v mobilnem omrežju. Seveda za vključene storitve in ena od teh je tudi Deezer. Novi naročniki na A1 Xplore Music by Deezer do konca leta bodo tako dobili še opcijo A1 Play Music in s tem brezplačen prenos podatkov za poslušanje glasbe za dve leti. Pred iztekom tega obdobja pa bodo dobili obvestilo in se lahko odločili, ali bodo opcijo začeli plačevati ali jo bodo prekinili.

Naslovna fotografija: DepositPhotos

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
1 komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja