A1 omogočil plačevanje prek mesečne položnice še za nakupe v Trgovini Play
Matjaž Ropret 3. avgusta 2021 ob 12:38

Operater A1 Slovenija odslej omogoča tudi plačevane v Trgovini Play prek mesečnega računa za svoje storitve. Ob koncu lanskega leta je tovrstno obračunavanje vključil na Applovi platformi iOS.

Po novem lahko torej še uporabniki androidnih telefonov in tablic plačujejo za digitalne nakupe enkrat mesečno, ko poravnajo položnico za storitve A1. »Od zdaj naprej lahko svoje najljubše aplikacije, igre, filme, glasbo, e-knjige, aplikacije iz trgovine Google Play, plačujete prek A1 mesečnega računa za mobilne storitve,« so zapisali v omenjenem operaterju.

Kljub temu, da z novo generacijo debetnih kartic mnogi, ki doslej niso imeli »kreditnih« kartic, dobivajo možnost plačevanja spletnih in digitalnih nakupov, ima poravnavanje tovrstnih obveznosti prek operaterja še vedno določene prednosti. Nekateri ne želijo vpisovati podatkov o kartici, še posebej, če je to njihova edina, kljub temu, da je najbrž Google med bolj varnimi mesti za hrambo tovrstnih podatkov. Tudi nastavitev tega »plačilnega sredstva« je enostavna, poleg tega plačevanje prek operaterjeve položnice predpostavlja limit za mesečne izdatke, ki ga na kartici ni, vsaj ne na tak način. Pri A1 velja omejitev 50 evrov na posamezni nakup in 60 evrov za Google Play na mesec ter skupno 300 evrov na mesec za vse digitalne nakupe in naročnine (denimo še NBA League Pass, Voyo ali kaj drugega). Limitov pa za zdaj ni mogoče spreminjati.

Za nastavitev plačilnega sredstva je treba v Trgovino Play, tam klikniti na krogec s črko uporabnikovega imena desno zgoraj, potem pa na razdelek Plačila in naročnine. Tam je nato meni Plačilna sredstva in znotraj tega je treba izbrati možnost Dodaj obračunavanje operaterja A1 Slovenija, vnesti svoje podatke, potrditi in nazadnje še vnesti svoje geslo na Googlov uporabniški račun.

Pri samih nakupih še vedno veljajo enake varovalke, ko so nastavljene v sami tržnici. Torej, da je treba nakupe potrjevati z geslom ali biometrično in da je to treba storiti za vsak nakup. Varnost se da tudi razrahljati, a tega ne priporočamo, še posebej, če imajo telefon ali tablico kdaj v rokah otroci ali če imate postavljeno »družino«, pri kateri vsi uporabniki, vključno z otroci, izkoriščajo isto plačilno sredstvo.

A1 je tako ta čas edini slovenski operater, ki ponuja plačevanje prek položnice za svoje storitve za obe ključni mobilni platformi.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.