Matjaž Ropret 8. marca 2016 ob 06:02

 

Z mobilniki smo lani posneli več fotografij kot z vsemi namenskimi fotografskimi napravami in kamerami. Vedno jih imamo pri sebi in skoraj nikoli nas ne presenetita polna pomnilniška kartica ali prazna baterija. So fotofoni prihodnost fotografije?

V začetku marca je Lenart v Barceloni obiskal največji kongres mobilne telefonije MWC15, kjer si je ogledal najnovejše mobilnike in se seznanil s trendi v mobilni panogi. Na razstavnem prostoru Microsofta pa se je pogovoril z Oliverjem Schindelbeckom, razvojnikom v podjetju Zeiss, ki se ukvarja z razvojem objektivov za fotofone.

V epizodi o mobilniški fotografiji boste izvedeli, kaj bi si zaželel gospod Schindelbeck, če bi ujel inženirsko zlato ribico in katere nove tehnologije lahko pričakujemo v prihodnjih mobilnikih. In se vprašali, ali Sony zaradi velike prevlade na trgu svetlobni tipal res postaja digitalni Kodak.

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje in pol novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja