Najboljši nakupi ta hip
Matjaž Ropret 15. februarja 2018 ob 10:55

Kdor išče priporočila za ugodne nakupe tehnoloških igrač in pripomočkov, je prišel na pravo mesto. Tule redno objavljamo najboljše kar najdemo, tako pri trgovcih, s katerimi tesneje sodelujemo, kot drugod. Če kje med izpostavljenimi opazimo kakšen izdelek, ki ga ne moremo priporočiti, pa bomo nanj tudi opozorili.

Kot rečeno imamo pri nekaterih ponudnikih sklenjeno pogodbo za “posredništvo” (angl. affiliate), kar pomeni, da od vsakega nakupa, ki je opravljen čez našo povezavo, dobimo kakšen odstotek. Zneski niso visoki, a v daljšem obdobju lahko zberemo za nakup kakšne testne naprave ali za določeno izboljšavo na spletni strani. Zato lepo prosimo, da kadar kaj kupuješ v trgovinah, ki so na našem seznamu ali iščeš določene storitve, uporabiš našo povezavo, da se nakup prišteje na naš konto. Cena zaradi tega ni nič višja, samo trgovec nam odstopi del dobička, ker smo mu pripeljali kupca. Kar velja za naslednje ponudnike:

  • Nemški Amazon
  • Britanski Amazon
  • Gearbest – Trgovina z različno kitajsko robo, od malenkosti do premijskih telefonov, dronov in še marsičesa. Vse več izdelkov je tudi na zalogi v Evropi, s čimer se izogneš plačevanju davka in carine.
  • Geekbuying – Podobna trgovina kot zgornja, a povsem osredotočena na elektronske naprave, medtem ko Gearbest ponuja še oblačila in drugo.
  • PureVPN – Ponudnik storitev zasebnih navideznih omrežij (VPN). Naročnine so ugodne občasno objavimo tudi kakšno kodo za popust.
  • Adobe – Vodilni ponudnik programske opreme za fotografijo in montažo videa. Če sklepaš naročnino na Creative Cloud (Photoshop, Premiere, …) stori to z uporabo naše povezave.
  • Shutterstock – najbolj priljubljena spletna knjižnica fotografij, glasbe in videov.
  • Booking.com – Najbolj znan rezervacijski portal za prenočišča. Če potuješ kam v lastni režiji, rezervacija čez našo povezavo ne bo nič dražja, nam pa bo zelo pomagala.
  • Hotels Combined– Še en rezervacijski portal, tak, ki zna po različnih najti najboljše cene.

Najlepša hvala za ves shopping, ki ga izvedeš prek naših povezav!

Fotografska trgovina Beseničar ima v akciji vsestransko uporaben Panasonicov fotoaparat z dolgim zumom FZ82. Znižan je na 299 evrov, opis pa lahko pred dokončno odločitvijo prebereš tukaj. Komur se ta aparat zdi prevelik, pa lahko za 249 evrov dobi žepnega TZ70, skupaj s kartico s stojalcem.

V Shutterstocku lahko še do 21. februarja s kodo ADMLOVE15 kupuješ za 15 odstotkov ceneje.

Naročnina na navidezno zasebno omrežje PureVPN je s kodo 888 za deset odstotkov nižja. Tako lahko dve leti uporabljaš to storitev za slabih 43 evrov.

Na nemškem Amazonu so v akciji Samsungove premijske tablice. Galaxy Tab S3, še vedno najbolj zmogljiva v Androidnem taboru, je na voljo za 509 evrov. Starejši, a v primerjavi z večino ostale na trgu še vedno precej zanimivi Galaxy Tab S2, pa se prodaja za 319 evrov.

Znižani pa so tudi Asusovi prenosniki in tablice. Slednje so bolj iz nižjega cenovnega razreda, primerne za uporabnike, ki bi radi nekaj solidnega za gledanje Youtuba, mobilne televizije in podobne naloge. Od prenosnikov se nam za širši krog uporabnikov zdi daleč najbolj zanimiv Zenbook UX3410, ki prinaša 14-palčni zaslon Full HD, procesor i5, 8 GB pomnilnika, 256 GB diska SSD in še terabajtni trdi disk za vsega 719 evrov. Za tiste, ki želijo izstopati, pa je ultralahki Zenbook 3 Deluxe. Ta se ponaša z maso 1,1 kg pri 14-palčnem zaslonu, zlatimi obrobami, procesorjem i7, terabajtnim diskom SSD in 16 GB pomnilnika. Za slabih 1600 evrov.

 

V trgovini Gearbest je voljo koda za 9-odstotni popust na vse izdelke v hongkonških skladiščih (HK in HK-2). Vpisati je treba NYGB. Vendar splača le pri artiklih, ki še nimajo označenega popusta. Če je namreč že sicer napisano, da je popust denimo 18-odstoten, bo s to kodo nižji in cena zato višja. Pri nekaterih pa se znižanje pozna. Za tablice in dodatke zanje v istih dveh skladiščih koda NYGBPC prinese 14-odstotni popust. Enako NYGBCE za ostalo zabavno elektroniko. Če pa je morda telefon, ki ga kupuješ, v kitajskem skladišču, pa mu lahko za devet odstotkov ceno znižaš s kodo NYGBMP.

Našli pa smo tudi naslednje izdelke:

Gearbest Akcijska kamera Xiaomi
Akcijska kamera Xiaomi

Ta izdelek ličnega izgleda, ki zmore snemati v 4K, lahko kupiš za dobrih sto evrov. Pošljejo ga iz Evrope, kar pomeni, da zanj ne plačaš carinskih dajatev.

 

Gearbest Vernee X
Vernee X

Koliko stane telefon z zaslonom 2:1 ločljivosti 1080 x 2160, 6 GB pomnilnika, 128 GB shrambe in dvojnim fotoaparatom. V tejle akciji dobrih dvesto evrov, kar s “carino” vred pomeni slabih 270 evrov.

Gearbest Večpredstavnostni predvajalnik
Večpredstavnostni predvajalnik

Za slabih 38 evrov, brez dodatnih davkov, lahko dobiš televizijsko androidno škatlico, ki menda izpljune tudi ločljivost 4K.

Gearbest Slušalke Xiaomi
Slušalke Xiaomi

Ene prvih iz nove generacije za telefone s priključkom USB-C in brez izhoda za slušalke. Med drugim imajo tudi funkcionalost odpravljanja šumov in hrumenja iz okolice. S poštnino vred so tvoje za slabih 50 evrov.

Gearbest Letalnik JJRC H47
Letalnik JJRC H47

Mali dron s kamero in daljinskim upravljalnikom. Potencialno zanimiva igrača za slabih 40 evrov (iz Evrope, brez “carine”).

Gearbest Prenosnik LapBook
Prenosnik LapBook

Ne moremo jamčiti za kakovost izdelave, toda za 260 evrov (iz evropskega skladišča) tale prenosnik na papirju ponuja precej. Kovinsko ohišje (masa 1,4 kg), 12,3-palčni zaslon z ločljivostjo 2736 x 1824, procesor Celeron (bolje kot Atom), šest gigabajtov pomnilnika in 64 GB diska SSD. Za kakšno šolsko uporabo lahko povsem dovolj.

 

Gearbest Polnilni kabel
Polnilni kabel

Z magentnimi priključki za USB-C, lightning in microUSB je s kodo USB3D1 lahko tvoj za pet evrov, vključujoč poštnino.

Gearbest Polnilnik s tremi izhodi
Polnilnik s tremi izhodi

V hitrem načinu z 2,4 A lahko polni dve napravi naenkrat. Koda 3PORTS ceno zniža na dobre štiri evre.

Gearbest Avtomobilski nosilec za telefon
Avtomobilski nosilec za telefon

V košarici vpiši CARGB1, da znižaš ceno na 5,82 evrov.

Gearbest Pretvorniki z microUSB na USB-C
Pretvorniki z microUSB na USB-C

Verjetno imaš še polno kablov, ki z novimi telefoni niso več združljivi. Zato tile prilagojevalniki za slabe tri evre pridejo prav.

Gearbest Avtomobilski polnilnik
Avtomobilski polnilnik

Ima dva izhoda in hkrati tudi sprejemnik bluetooth ter oddajnik FM za pošiljanje glasbe na radio. Dobiš ga za slabih 13 evrov.

Gearbest Prenosni projektor
Prenosni projektor

Ločljivost je standardnih 854 x 480, svetilnost pa 200 lumnov. V projektor je mogoče postaviti telefon in neposredno zrcaliti sliko na steno. Koda JMGM6 ceno zniža na 307 evrov, skupaj z uvoznimi stroško tako reč stane slabih 400 evrov.

Gearbest Roborock S50
Roborock S50

Sesalni in pomivalni robot nove generacije. Ima zelo dobro navigacijo po stanovanju in tudi sesalne zmogljivosti so na ravni ameriških konkurentk. Podroben opis lahko pričakujete v naslednjih dneh, že zdaj pa je mogoče zadevo kupiti iz evropskega skladišča, torej že uvoženo, pa tudi z dodatnim popustom. Koda RBRVCM namreč ceno s 450 zniža na 433 evrov.

 

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Booking.com INT
Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od začetka leta 2009 do jeseni 2016 urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja