Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?
Matjaž Ropret 9. marca 2017 ob 10:25

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti. Pa tudi, česa se ne splača.

Fototrgovina Beseničar je začela s pomladansko akcijo Canonovih fotoaparatov. Kupci dobijo povrnjene od 50 do 200 evrov kupnine. Višji zneski so rezervirani v glavnem za dražje, profesionalne modele, medtem ko je pri takih, ki so zanimivi za širši krog kupcev (G3X, G5X, 760D) vračila ali 50 ali 80 evrov, kar pa je vseeno okrog deset odstotkov cene.

V Bigbangu je za zanimivo ceno naprodaj prenosnik Lenovo Ideapad 710s. To je model s 13,3-palčnim zaslonom, ki tehta zgolj 1,2 kg. Konfiguracija je z zaslonom polne visoke ločljivosti, procesorjem core i5 (7200u) in 256 GB diska SSD dovolj dobra za večino potreb in cena v akciji (870 evrov) ni pretirana. Znižali so tudi cene nekaj zanimivim pametnim telefonom. Še vedno vrhunski Samsung Galaxy S7 Edge stane 630 evrov. Huaweijeva Nova pa je za 330 evrov prav tako zelo dober nakup, še posebej, če so ti všeč manjši telefoni. Kupcem, ki bodo prednaročili Huaweijev prihajajoči P10 (za 630 evrov) obljubljajo darilo v obliki zunanje baterije, polnilnika za avto, palice za selfieje in pretvornika USB-C.

Na nemškem Amazonu so v akciji nekatere navigacijske naprave Garmin, če koga še zanimajo. Samsungov Galaxy S7 je naprodaj za zelo ugodnih 450 evrov. Tablica Lenovo Miix 310 z dodatno tipkovnico, ki jo spremeni v majhen prenosnik, stane 200 evrov. Konfiguracija je podobna kot pri preklopnem prenosniku iz Hoferja, le pomnilnika je žal pol manj. Cene se začnejo pri 95 evrih. Sesalni robot iRobot Roomba 782 je na voljo za 440 evrov. Mogoče mu manjka nekaj lastnosti boljših modelov, predvsem novejše krtače, vendar je vseeno v srednjem razredu, med drugim zna hoditi iz sobe v sobo, cena pa je ugodna. Pomnilniška kartica Sandisk Extreme Pro s hitrim zapisovanjem (za video 4K) v velikosti 32 GB stane 25 evrov.

Na britanskem Amazonu je v akciji bralnik Kindle Paperwhite, ki je znižana za 20 funtov in tako stane sto funtov oz. 114 evrov (treba je izbrati možnost brez oglasov – without special offers). zobna ščetka z bluetoothom Oral-B Genius 9000, ki stane 127 evrov. Poanta ni toliko v povezljivosti, temveč gre za tudi sicer dobro ščetko, model 9000 pa ima nekaj dodatnih lastnosti v primerjavi z 8000, ki smo ga testirali pred časom. Našli smo tudi dobro ceno za še vedno eno boljših rekreativnih ur, Polarjevo V800. Skupaj s pasom za merjenje srčnega utripa namreč stane 322 evrov. Poleg tega je mogoče za samo 150 funtov (170 evrov) kupiti chromebook, konkretno Acerjev 11,6-palčni model s procesorjem Celeron, 2 GB pomnilnika in 16 GB prostora za podatke. Zmogljivejši in večji model s 14-palčnim zaslonom ter 4 GB pomnilnika stane 317 evrov. Prenosnik HP s 15-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti, štirijedrnim procesorjem AMD A12, 8 GB pomnilnika, ločeno grafično kartico Radeon R7 in kar dvema terabajtoma trdega diska stane 518 evrov, kar se zdi zelo ugodna cena za tak sistem. .

Če nameravaš kaj kupiti na Enaa ali Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi zgornje povezave. Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od leta 2009 do letošnje jeseni urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja