Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?
Matjaž Ropret 13. julija 2017 ob 11:15

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti. Pa tudi, česa se ne splača.

V fototrgovini Beseničar poteka več akcij, v katerih je mogoče fotoaparate in objektive posameznih znamk kupiti ceneje. Pri eni od njih potrošnikom povrnejo del kupnine za izdelke Olympus.

Nedavno smo preizkusili pametni telefon Huawei P10 Lite in zapisali, da ima potencial za uspešnico ob pravi ceni. Zdaj je v Big bangu naprodaj za 290 evrov, zraven pa je mogoče za en cent kupiti še fotografsko stojalo.

Na nemškem Amazonu je znova v akciji modularni telefon Moto Z Play za 249 evrov. Za ta denar verjetno ni boljše izbire, saj konkretni model ponuja dovolj zmogljiv osnovo in odlično trajanje baterije ob lepem zaslonu. Kartica microSD Sandisk Extreme s kapaciteto 128 GB in hitrim branjem in zapisovanjem, primerna za snemanje videa 4K, je znižana na ugodnih 67 evrov. V akciji sta tudi dva zvočniška sistema Sony in pa univerzalna daljinska upravljalnika Logitech Harmony.

 

Na britanskem Amazonu so vrhunske slušalke Bang & Olufsen BeoPlay H3  znižanje za več kot polovico na dobrih sto evrov. Za približno sto funtov so znižali cene še vedno enim najbolj atraktivnih in lahkih 13-palčnih prenosnikov Dell XPS 13. Mogoče še bolj zanimiv pa Razer Blade Stealth z 12,5-palčnim zaslonom 4K, procesorjem core i7, 16 GB pomnilnika in 512 GB diska SSD za nekaj več kot 1500 evrov. Običajno namreč ta mali posebnež stane 300 evrov več.

 

Če nameravaš kaj kupiti na Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi naše povezave. Enako velja za trgovini eFox-Shop in AliExpress.  Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Sorodno

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od leta 2009 do letošnje jeseni urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja
  • Lep pozdrav,
    zanima me kakšni so pogoji uveljavljanja garancije (v Sloveniji) za izdelke kupljene na nemškem in britanskem Amazonu, oziroma v kakšni podobni spletni trgovini.

    • Izdelke, ki imajo t. i. evropsko garancijo (prenosniki, itd) je načeloma mogoče odnesti na slovenski servis, ostale pa je treba poslati ali v Nemčijo ali v Veliko Britanijo na pooblaščeni servis in izpolniti obrazec, ki se ga po navadi najdi na spletu, kaj je narobe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja