Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?
Matjaž Ropret 19. maja 2017 ob 12:15

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti. Pa tudi, česa se ne splača.

Na nemškem Amazonu sta v akciji dve desetpalčni tablici. Samsungova Galaxy Tab S2 je še vedno ena boljših, čeprav je zdaj na voljo že S3, ki pa je veliko dražja. Predvsem se ponaša z odličnim zaslonom. Za 359 evrov pa kupec dobi še originalni ovitek. Lenovo Yoga Tab 3 je cenejša, njena posebnost pa je valj s stoljalom in baterijo, zaradi česar je idealna za gledanje vsakovrstnega videa. Na žalost pa je v tej generaciji zaslonska ločljivost zgolj HD in Android bo verjetno za vedno ostal nekje na različici šest.

Danes je tudi dan za Sonyjeve brezzrcalne fotoaparate. Še posebej omenimo model Alpha 6300, ki se je na našem testu izkazal kot odlična fotografska in video naprava. Za 929 evrov se ga dobi skupaj z osnovim objektivom, za 888 evrov pa brez objektiva.

HP-jev ultratanki, elegantni prenosnik Spectre 13 s procesorjem core i7 je znižan na 1200 evrov. Belkinov namizni polnilnik za iPhone pa na 20 evrov. Osnovni podaljševalnik signala brezžičnih omrežij Netgear stane le 17 evrov. Najboljši model te znamke pa 40 evrov.

Fotografska trgovina Beseničar in Canon imata akcijo, pri kateri kupcem fotoaparatov in druge opreme vrneta del kupnine.

Na britanskem Amazonu je v akciji lanski najboljši model iz Lenovove nizkocenovne linije pametnih telefonov Moto G. A še vedno je Moto G4 Plus povsem spodoben telefon z velikim zaslon (Full HD), še posebej za približno 200 evrov skupaj s poštnino. Preklopni prenosnik Lenovo Yoga 710 s 14-palčnim ekranom polne visoke ločljivosti, procesorjev i7 in 256 GB diska SSD pa danes stane ugodnih 867 evrov.

 

Če nameravaš kaj kupiti na Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi naše povezave. Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Sorodno

Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od leta 2009 do letošnje jeseni urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
2 komentarja
  • Lep pozdrav,
    zanima me kakšni so pogoji uveljavljanja garancije (v Sloveniji) za izdelke kupljene na nemškem in britanskem Amazonu, oziroma v kakšni podobni spletni trgovini.

    • Izdelke, ki imajo t. i. evropsko garancijo (prenosniki, itd) je načeloma mogoče odnesti na slovenski servis, ostale pa je treba poslati ali v Nemčijo ali v Veliko Britanijo na pooblaščeni servis in izpolniti obrazec, ki se ga po navadi najdi na spletu, kaj je narobe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja