Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?
Matjaž Ropret 16. septembra 2017 ob 12:10

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti. Pa tudi, česa se ne splača.

V trgovini Harvey Norman je izvrstni vrtljivi prenosnik HP Spectre x360 znižan na malo bolj dostopnih 1300 evrov.

V trgovini Beseničar so znova v akciji fotoaparati in objektivi Canon.

Na nemškem Amazonu je Sonyjev brezzrcalni fotoaparat A6000 skupaj z objektivom v akciji za 499 evrov. To je kljub rahli starosti še vedno odličen fotoaparat, manjka mu pravzaprav samo snemanje videa v 4K. Motorola Moto E4 ima bolj začetniške specifikacije za pametni telefon v letu 2017, toda na voljo je za 129 evrov in tako več kot primeren nakup za otroke ali starejše, manj zahtevne uporabnike. Če bi za podoben denar rad kaj več, poglej spodnje ponudbe v trgovini Gearbest. Ali pa poseži po modelu Honor 8, ki je zdaj znižan na 300 evrov in za to ceno ponuja precej.

Na britanskem Amazonu so v akciji tablice Lenovo, med njimi sedempalčna za res ugodnih 88 evrov. Znižana cela paleta ključkov USB proizvajalca Lexar. V znižanju so tudi Cyberlinkovi programi za montiranje videa PowerDirector, ki za približno 50 evrov ponujajo zelo veliko za ljubiteljsko ukvarjanje z videom.

In še nekaj današnjih kupčij iz trgovine Gearbest:

Gearbest Xiaomi Mi Band 2
Xiaomi Mi Band 2

Priljubljeno rekreativno zapestnico znamke Xiaomi lahko s kodo BAND2 (vpiše se jo v košarici) dobiš za 16 evrov. Vendar je treba pohiteti, ker je zaloga s kodo znižanih zapestnic omejena.

Gearbest Umidigi S2
Umidigi S2

Čudno bi bilo, če kitajski proizvajalci ne bi spravili skupaj svojega klona Galaxyja S8. Umidigi (iz istega vira svoje modele pridobiva tudi hrvaška Noa) je z modelom S2 eden prvih, ob tem pa je poskrbel še za kakšno “nadgradnjo”, kot je denimo velika kapaciteta baterije. Globalna različica je v predprodaji na voljo za 168 evrov (pred uvoznimi dajatvami).

Slušalke Xiaomi skupaj s poštnino stanejo vsega šest evrov.

Hitra pomnilniška kartica microSD Samsung kapacitete 64 GB, primerna za snemanje videa 4K, pa stane 19 evrov.

 

Če nameravaš kaj kupiti na Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi naše povezave. Enako velja za trgovine GearbesteFox-Shop in AliExpress.  Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah. Kupca pa ne stane nič.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od leta 2009 do letošnje jeseni urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
4 komentarji
  • Lep pozdrav,
    zanima me kakšni so pogoji uveljavljanja garancije (v Sloveniji) za izdelke kupljene na nemškem in britanskem Amazonu, oziroma v kakšni podobni spletni trgovini.

    • Izdelke, ki imajo t. i. evropsko garancijo (prenosniki, itd) je načeloma mogoče odnesti na slovenski servis, ostale pa je treba poslati ali v Nemčijo ali v Veliko Britanijo na pooblaščeni servis in izpolniti obrazec, ki se ga po navadi najdi na spletu, kaj je narobe.

  • Poskušal uporabiti kodo za nakup zapestnice Xiaomi Mi Band 2 in mi napiše, da kode ni mogoče uporabiti za naročila v Slovenijo. Mogoče veš za kakšno rešitev?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja