Kaj se splača kupiti v akcijah spletnih trgovcev?
Matjaž Ropret 31. marca 2017 ob 10:25

Na Tehnozvezdju poskušamo namesto vas redno prečesati nekatere aktualne ponudbe spletnih (in fizičnih) trgovin. Med akcijami, ki jih najdemo, izbiramo najbolj atraktivne in svetujemo, kaj se splača kupiti. Pa tudi, česa se ne splača.

Fotografska trgovina Beseničar je v sodelovanju s Canonom pripravila akcijo, v kateri vsak kupec zrcalnorefleksnega aparata 77D ali 800D dobi še objektiv 50/1,8, ki je eden od klasičnih objektivov pred vstopom v zahtevnejše vode.

Na nemškem Amazonu sta v akciji chromebooka (prenosnika s sistemom Chrome OS) Acer. Prvi je običajen 11,6-palčni s procesorjem Celeron, 2 GB pomnilnika in 16 GB prostora za podatke in stane 200 evrov. Drugi je večji in precej bolj zmogljiv. Ima namreč 14-palčni zaslon, hitrejšo različico Celerona, 4 GB delovnega pomnilnika in 32 GB podatkovnega pomnilnika, cena pa je 319 evrov. Za 30 evrov sta znižana bralnika Kindle. Model Paperwhite stane 110 evrov (Ohne Spezialangebote), boljši model Voyage pa 160 evrov. Igralna konzola Playstation 4 slim z dvema igralnima ploščkoma stane ugodnih 259 evrov.

Nekaj ponudb je tudi na britanskem Amazonu. Vrtljivi prenosnik Asus UX360 z aluminijastim ohišjem, 13,3-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti, procesorjem core i5 (prejšnje generacije), 8 GB pomnilnika in 128 GB diska SSD je na voljo za 711 evrov, kar se nam zdi zelo dobra cena. V akciji je tudi atraktivni mali prenosnik Lenoyo Yoga Book, ki v različici s sistemom Android stane 415 evrov, v okenski pa 533 evrov. Tudi tu sta znižana bralnika Kindle Paperwhite in Voyage.

 

Če nameravaš kaj kupiti na Enaa ali Amazonu (nemškem ali britanskem), prosimo vstopi v trgovino skozi zgornje povezave. Na ta način gre odstotek ali dva od nakupa Tehnozvezdju, kar nam bo pomagalo pri nadaljnjem ustvarjanju te strani in s tem svetovanju pri nakupnih odločitvah.

Naroči se na redna vsakotedenska e-poštna obvestila o novih prispevkih na naši strani.


Avtor Matjaž Ropret
mm
Matjaž že več kot desetletje novinarsko pokriva tehnološki svet. Najprej na Radiu Slovenija, nato je na Delu od leta 2009 do letošnje jeseni urejal redno tedensko prilogo Infoteh in pripadajočo rubriko na spletni strani. Zdaj je urednik Tehnozvezdja in hkrati glavni avtor na tej strani. Uporablja tiste naprave, ki se mu zdijo tehnološko dovolj napredne, uporabne in narejene z vsaj nekaj sloga, ne glede na znamko, operacijski sistem, platformo in ostale religiozne razloge.
Matjaž Ropret - prispevki
Brez komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja